Weightgainer-makenWeight gainers worden veelvuldig gebruikt door sporters. Het bevat vaak een complexe samenstelling van voedingstoffen welke je eenvoudig mee kunt nemen en direct je behoefte mee vervult. Een probleem bij veel weight gainers is dat ze veel suikers bevatten die je liever niet wilt, deze goedkope suikers vervang je liever. Maar dat is natuurlijk vrij lastig bij een kant-en-klaar product. Daarnaast moet je altijd afvragen of het de prijs wel waard is. Veel supplementen merken proberen er ook goedkope vervangers in te doen, denk hierbij aan ingrediënten zoals maltodextrine. Dit zijn technisch gezien eigenlijk gewoon complexe koolhydraten, maar maltrodextrine breekt snel af in je lichaam en verhoogt je suikerspiegel niveau nog veel sneller in je lichaam dan suiker zelf doet.  Dit zorgt ervoor dat supplementen merken op de verpakking kunnen neerzetten dat er minder suikers in zitten of zelfs ‘geen’ suiker. Waar je als consument dus geen idee van hebt.

Zelf een weight gainer makenEven voor de duidelijkheid. Een weight gainer is geen magische formule dat je direct helpt je spieren te vergroten. Een weight gainer is bedoeld voor mensen die niet snel genoeg kunnen aankomen omdat ze niet genoeg calorieën kunnen binnen krijgen.  Door een weight gainer kun je veel eenvoudiger alle belangrijke voedingstoffen binnen krijgen waardoor je sneller kunt groeien. Probeer het ook niet te gebruiken om je maaltijd te vervangen.

In dit artikel zullen wij vertellen hoe je zelf een goede weight gainer kunt maken. Zo voeg je geen voedingstoffen toe die je niet wilt en betaal je ook niet teveel, wat wil je nog meer? Hieronder vindt je twee verschillende recepten om een weight gainer te maken, zodat je zelf kunt kiezen welke het beste aansluit bij jouw wensen. Wil je liever een pre-workout zelf maken? Bekijk dan het artikel zelf een pre-workout maken op onze website.

Weight gainer recept #1

  •  2 scoops whey (bijvoorbeeld Whey Delicious of Mammoth Whey)
  • Circa 450 ml melk
  • Halve kop havermout
  • 1 banaan
  • 1 lepel pindakaas
  • 2-3 ijsblokjes

Wat zit hier in? 955 kcal, 75 gram eiwitten, 90 gram koolhydraten en 30 gram vet.

Video van dit recept bekijken op Youtube? Klik hier!

Weight gainer recept #2

Wat hoort er in een weight gainer te zitten?

Het is van belang om op de hoogte te zijn wat er allemaal in ieder geval in moet. Dit zijn eiwitten, (complexe) koolhydraten en vetten. Je kunt zelf afhankelijk van de kcal die je wilt binnen krijgen zelf kijken hoeveel je er van in meeneemt.

Zo kun je bijvoorbeeld zelf kiezen of je een whey erin gooit, wat meer melk of bijvoorbeeld kwark. Ook voor de koolhydraten heb je meerdere opties zoals een banaan, havermout, brinta of bijvoorbeeld rijstmeel. Ook voor de ‘gezonde’ vetten heb je meerdere opties, zoals amandelen, hazelnoten, visolie of pindakaas. Een tip is om goed te variëren hierin. Maak bijvoorbeeld elke keer net de variatie wat anders.

Liever een kant-en-klare weight gainer?

Heb je niet de tijd om er dagelijks één of meerdere te maken en wil je liever een product dat direct je kunt kopen? Dat kan natuurlijk ook. De onderstaande vijf supplementen zijn zeer gewaarde weight gainers onder supplementen gebruikers die het goed doen:

Maak jij zelf wel is een weight gainer? Deel je ervaring

Heb jij een favoriete weight gainer die jij wekelijks maakt? Dan zijn wij benieuwd naar jouw recept! Deel jouw ervaring zodat andere gebruikers hier ook van kunnen profiteren.