Pre workout zelf maken

Een pre-workout kun je tegenwoordig ook vrij simpel zelf maken. Wat natuurlijk weer een leuke uitdaging is. Maar belangrijker is dat je het zo kunt maken zoals je zelf wilt, zonder onnodige ingrediënten waar je de naam niet van kunt uitspellen en afvraagt waar ze voor dienen. De markt van pre-workouts zit tegenwoordig vol met slechte supplementen die stoffen bevatten die eigenlijk niks doen. Het voordeel als je dus een pre-workout zelf gaat maken, je deze ingrediënten lekker weg kunt laten. Een ander voordeel is dat je ten slotte ook nog is vele malen goedkoper uit bent. Je vindt tegenwoordig erg veel overrated pre-workouts op de markt waar een label aan geplakt welke de prijs enorm hoog maken, terwijl dit helemaal niet zou hoeven.

De werking van een pre-workout

Wat moet een pre-workout doen? Vrij simpel zou je denken. Het moet jou ‘oppompen’  om meer energie te hebben zodat je vervolgens kunt knallen in de gym. Het moet je lichaam van teen tot hoofd meer energie geven zodat je een goede training kunt afwerken en zelfs betere resultaten kunt halen. Het voordeel dat een goede pre-workout je geeft is heerlijk, je kunt vaak meer reps en meer gewicht aan. Wat natuurlijk leidt dat je ten slotte betere resultaten gaat halen.

Wij hebben flink gezocht naar diverse pre-workout recepten op het internet en de beste op een rij gezet, zodat je zelf kunt proberen welke het beste voor jou werkt. Je hoort vaak dat de ene persoon het effect veel beter voelt dan het andere, daarom laten we aan jou de keuze over te experimenteren welke het beste gaat werken.

Pre workout recept #1

 • Caffeine 100 – 300 mg
 • Creatine 5 gram
 • Beta-alanine 4 gram

Pre workout recept #2

 • Caffeine 100-200 mg
 • Creatine 5 gram
 • Beta-alanine 2.4 gram
 • L-arginine of L-citrulline 6 gram

Pre workout recept #3

 • Caffeine 200 mg
 • BCAA’s 5 gram
 • Citrulline 6 gram
 • Creatine 5 gram

Zoals je ziet verschillen voornamelijk alleen het gewicht van het ingrediënt van elkaar. Zo kun je zelf gemakkelijk testen welke pre-workout voor jou het beste aanvoelt.

Wat doet elk ingredient? Wel zo handig om te weten..

Caffeine zorgt voor meer focus en de energie kick. Dit is het hoofd ingredient dat in elke pre workout zit verwerkt. Des te meer energie je hebt, hoe beter je je zelf kunt pushen om harder te trainen.

Creatine zorgt voor het het versterken van je spieren, je krijgt meer kracht. Er zijn diverse studies die dit hebben aangetoond.  Belangrijk om te weten is dat creatine een natuurlijke stof is, het helpt om energie te geven aan je spieren.

Beta-alanine is een stof dat zorgt voor de tintelingen die je waarschijnlijk wel kent tijdens het trainen, de stof heeft zich bewezen dat het zorgt voor meer spier uithoudingsvermogen waardoor je dus meer herhalingen aan kan en minder snel moe wordt.

L-arginine en L-citrulline zijn twee ingredienten die beide ervoor zorgen dat je stikstofmonoxide in je lichaam wordt verhoogt wat vervolgens zorgt voor een betere bloedsomloop in je lichaam. Wat ten slotte resulteert in dat je een betere uithoudingsvermogen hebt tijdens het trainen en minder snel wordt moe. Ook is er aangetoond dat deze ingrediënten helpen bij het herstellen na een workout.

BCAA’s zijn de aminozuren die je helpen voor meer energie, herstel, stemming, hersenfuncties en natuurlijk spierontwikkeling. Het zijn namelijk de bouwstoffen van de eiwitten die je lichaam nodig heeft.

Waar kan ik dit allemaal kopen?

Caffeine – Hier te koop bij Body & Fitshop 

Creatine – Hier te koop bij Body & Fitshop

Beta-alanine – Hier te koop bij Body & Fitshop

L-arginine – Hier te koop bij Body & Fitshop

Citrulline – Hier te koop bij Body & Fitshop

BCAA – Hier te koop bij Body & Fitshop

Toch liever een kant-en-klare pre-workout kopen?

Geef je toch de voorkeur om een klant-en-klare pre workout te kopen? Dat kan natuurlijk ook. De onderstaande vijf supplementen zijn de meeste populaire pre-workouts op dit moment:

 1. No Xplode 3.0 van BSN
 2. Ulift Pre workout
 3. Alarm Ultra
 4. Assault van Musclepharm
 5. 1 MR Vortex

Heb jij zelf eerder al een keiharde pre-workout thuis gemaakt? Laat dan een reactie achter en laat ons weten wat je hier in hebt gedaan!