De spartacus workout is de workout ontworpen door Liam McInttyre welke speelde in de serie Spartacus. Het is een intensieve work-out voor 4 trainingsdagen per week. Het programma is zo bekend geworden door de serie waarin alle acteurs er erg fit en gespierd uitzagen. Het programma is ontwikkeld door Liam McInttyre die in spiermassa moest aankomen voor zijn acteerwerk op de set, hij was namelijk te licht bevonden. En wat doe je als je te licht bent? Juist, trainen. Het programma is ontwikkeld in combinatie met een personal trainer om in een korte tijd toch een goed spiervermogen aan te komen. Een filmpje van zijn personal trainer kun je ook hier vinden:

 

Spartacus workout programmaDe spartacus training

Goed om te weten is dat de training slechts circa twintig minuten duurt. Dat neemt dus weinig tijd in beslag. Dit komt met name doordat er supersets in de training zitten, waardoor je niet te lang hoeft te wachten maar achter elkaar door oefeningen kunt uitvoeren. De nadruk van deze spartacus workout ligt niet zozeer alleen op een toename van kracht, maar voornamelijk een goede spierstimulatie en pomp wat leidt tot hypertropfie (vergroting van je spiermassa). De oefeningen bestaan uit sets achter elkaar, de tijd is dus belangrijk. Je kunt niet achterover leunen. In de tijd dat je rust hebt, zet je de volgende oefeningen alweer klaar. Een goede tip is om ook alles dichtbij elkaar te zetten, zodat je niet teveel tijd kwijt bent aan het lopen tussen de trainingen. Ook speciaal bij dit programma is het feit dat je oefeningen doet die exact het tegenovergesteld zijn. Zo train je bijvoorbeeld een bicep en tricep oefening in één set. Tijdens de training komen er allerlei oefeningen aanbod:

Ook belangrijk om te weten zijn de herhalingen tijdens de workout. De meeste oefeningen volg je met het tempo 1-0-2-0. Dit betekent dat je in 1 seconde het gewicht laat zakken, vervolgens pak je geen rust en doe je de volledige strekking in 2 seconden. Daarnaast is er geen rust, na de set ga je direct weer verder.

spartacus gladiatoren

 

De workout

Spartacus training programma