schouderoefeningenAls je breder wilt worden moet je zeker niet vergeten om je schouders te trainen. Als je je borst of rug traint belast je natuurlijk ook wel je schouders, maar wie echt grote schouders wilt kweken zal ook specifieke schouder oefeningen moeten doen. Maar welke oefeningen voor de schouderspieren zijn nou het beste? Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet!

Dumbell Shoulder press

shoulder press met dumbbellsEen van de betere oefeningen voor de schouders is een dumbell shoulder press. Om deze oefening uit te voeren heb je een bankje nodig en twee dumbells van hetzelfde gewicht. Je zet de leuning van het bankje recht op. Ga op het bankje zitten en til de gewichten gecontroleerd omhoog tot aan de schouderhoogte. Vanuit deze beginpositie duw je de gewichten omhoog naar elkaar toe, vervolgens laat je ze weer zakken. Je zou de oefening ook eventueel staand kunnen uitvoeren, let er dan wel op dat je je rug recht houdt.

 

Front press

frontpressEen andere oefening waarmee je de complete schouder traint is de front press. Een front press lijkt redelijk veel op een dumbell shoulder press die we net hebben uitgelegd. Het grootste verschil is dat deze oefening met een barbell wordt uitgevoerd in plaats van met een dumbell. Je hebt een bankje nodig en een rek waar de stang in gelegd kan worden. De stang leg je op ongeveer ten hoogte van je borst en vanaf deze positie til je het gewicht boven je hoofd. Boven je hoofd houd je het gewicht even vast en laat hem vervolgens weer zakken naar de begin positie. Als je klaar bent met de oefening leg je deze terug in het rek.

Side raises

side raisesDeze oefening is voor de zijkant van je schouders, het is belangrijk om bij deze oefening het juiste gewicht te pakken. Als je een te zwaar gewicht pakt, loop je het risico dat je gaat gooien met de gewichten. Je neemt twee dumbells, in iedere hand een. Je zijn licht gebogen, dit is de beginpositie. Vanuit deze positie maak je een opwaartse beweging tot aan schouder hoogte. Deze beweging herhaal je een aantal keer.

Front Raises

Front raisesEen oefening voor de voorkant van je schouders zijn de front raises. De oefening lijkt erg veel op de side raises, maar in plaats van dat je een zijwaartse beweging maakt maak je nu een beweging naar voren toe. Op deze manier pak je de schouder van de voorkant in plaats van de zijkant.

 

Bekijk ook eens de beste buikspieroefeningen