Een pre-workout voedingssupplement bestaat uit een poeder waarmee een shake gemaakt kan worden. Deze shake dient zoals het woord al doet vermoeden vlak voor de training te worden ingenomen. Een pre-workout geeft jou veel meer energie tijdens de training waardoor je zwaarder kunt trainen. Hierdoor is een pre-workout het juiste voedingssupplement als je echt keihard wilt knallen en plateaus wilt doorbreken.

Het gebruik van een pre workout

Het is zeer eenvoudig om dit supplement in te nemen. Alle pre-workouts zijn namelijk in poedervorm. Bekijk voor de manier van bereiden de verpakking van het middel. Je zult  altijd een deel water of sap met het poeder mixen zodat je een shake krijgt. De verhouding tussen het water/sap en de poeder kan echter per product verschillen. Als je de shake gemaakt hebt kun je deze zo’n 20 tot 30 minuten voor je training op drinken.

Het effect van dit voedingssupplement is sterker als je het op een lege maag inneemt. Ook zal je misschien moeten opbouwen met het gebruik van je preworkout als de effecten te heftig zijn. Daarnaast kan er na een langere tijd gebruik ook gewenning ontstaan, het middel heeft dan op een gegeven moment geen effect meer. Daarom wordt er aangeraden om na ongeveer twee maanden een tijdje zonder het middel te trainen.

De top drie pre-workouts van dit moment:

Er is momenteel een groot aanbod van preworkouts te koop bij verschillende webwinkels. Hierdoor kan het voor sommige mensen nog wel eens lastig zijn om een geschikte keuze te maken. De meest verkochte pre workout supplementen op dit moment zijn:

–          Jack3d Micro

–          No xplode 2.0

–          Assault

Wat doet dit supplement precies?

Als de pre workout inslaat en begint te werken ongeveer 20 a 30 minuten na inname zal je dit meteen merken. Je voelt je namelijk meteen al een stuk energieker en gefocust. Je hebt echt zin om  langer en zwaarder te trainen.  Tijdens het trainen merk je dat je spieren voller opgepompt raken dan normaal en het voelt als of je niet uitgeput raakt. Hoe erg jij de effecten van dit supplement merkt hangt nog sterk af van verschillende factoren. Als je het voor het eerst neemt en het nog niet gewent bent of het op een nuchtere maag neemt zullen de effecten vele malen sterker zijn.

Pre-workout bijwerkingen

Net als vele andere voedingssupplementen kan een pre-workout ook een aantal bijwerkingen met zich mee brengen. De bijwerkingen verschillen echter sterk per persoon, ook heeft het grootste deel niet eens last van de bijwerkingen. De volgende mogelijke bijwerkingen zijn bekend door het gebruik van een preworkout:

–          Duizeligheid

–          Onrustig gevoel

–          Misselijkheid

–          Slapeloosheid

Nogmaals dit zijn slechts mogelijke bijwerkingen, de meeste mensen kunnen gewoon zonder problemen een pre-workout nemen. Als jij wel last hebt van deze bijwerkingen zijn er nog een aantal dingen die je kunt doen om de bijwerkingen te doen verminderen. Zo kun je proberen om een kleinere dosering te nemen en dit langzaam uit te bouwen naar de aanbevolen dosering. Daarnaast heeft het ook nog een groot effect of je het neemt op een gevulde maag of een nuchtere maag. Bij een gevulde maag zijn de mogelijke bijwerkingen stukken minder.

Beste pre workout te koop

Er is momenteel een groot aanbod van preworkouts te koop bij verschillende webwinkels. Hierdoor kan het voor sommige mensen nog wel eens lastig zijn om een geschikte keuze te maken. De meest verkochte pre workout supplementen op dit moment zijn:

–          Jack3d Micro

–          No xplode 2.0

–          Assault

Wij raden daarom ook zeker aan om een van deze producten te proberen, je zult er zeker geen spijt van krijgen!