Opdrukken is een goede oefening die iedereen zou moeten doen, ongeacht welke sport. Het is een van de meest populaire lichaamsoefeningen. Maar wil je nu een echte uitdaging gaan en proberen meer dan ooit te opdrukken? Dan helpen wij jouw graag met dit opdruk schema.

Dit schema moet er voor zorgen dat jij 100 keer moeten kunnen opdrukken, 100 push ups dus. En dan biedt natuurlijke voordelen. Je lichaam wordt er sterker van en je gaan er fitter uitzien. En het verbeterd natuurlijk je conditie in je spieren. Het fijne is dat je ook geen apparaten nodig hebt om de oefening uit te kunnen voeren, waardoor je het overal kunt doen.

Start met de test

Voordat je gaat beginnen met het schema te volgen moet je de volgende test doen. Wat moet je doen? Opdrukken natuurlijk. En bijhouden hoevaak je opdrukt.

  • Wanneer je 1 tot 5 keer kunt opdrukken start je zometeen in fase 1.
  • Wanneer je 6 tot 10 keer kunt opdrukken start je zometeen in fase 2.
  • Wanneer je 11 tot 25 keer kunt opdrukken start je zometeen in fase 3.
  • Wanneer je 25 keer over mee kunt opdrukken, dan wordt het aangeraden om in week 3 te starten.

Gekeken hoe ver je kwam? Dan is het nu tijd om te beginnen!

Week 1 opdruk schema

Belangrijk om vooraf te weten: tussen elke set moet 1 minuut rust zitten. Heb je echt langer nodig dan die ene minuut, neem die tijd dan.

Opdruk schema week 1

Week 2 opdruk schema

Opdruk schema week 2

Week 3 opdruk schema

Opdruk schema week 3

Week 4 opdruk schema

Opdruk schema week 3-2

Opdruk schema week 4

Week 5 opdruk schema

Opdruk schema week 5

Opdruk schema week 5-2

Week 6 opdruk schema – Laatste week

Opdruk schema week 6

Opdruk schema week 6-2

Het opdrukken schema is een geweldige uitdaging voor iedereen die meer uit zijn lichaam wil halen. Discipline en doorzettingsvermogen zijn de belangrijkste zaken die je nodig hebt. Probeer geen dagen over te slaan en voer de sets zo goed mogelijk uit, je helpt alleen jezelf ermee uiteindelijk. Mocht je ergens blijven steken, dan is het raadzaam de week nog is te doen en vanuit daar verder te gaan. Zo kun je net wat meer kracht opbouwen om verder te komen. Met het opdrukken train je je borstspieren, schouderspieren, en je core stability.

Wij wensen je veel plezier en succes met het programma!