gezond-aankomen
Regelmatig krijgen wij de vraag hoe mensen op de beste manier gezond kunnen aankomen. In de meeste gevallen gaat het dan om gezonde ‘spiermassa’ aan te komen. Veel mensen willen namelijk aankomen in kilo’s. Wij zullen een een aantal goede tips geven om op een goede manier in gewicht aan te komen.

1. Rekenen

Energie behoefte berekenenHet belangrijkste punt is om je huidige voedingsschema in kaart te brengen. Vanaf hier kun je gaan kijken om te zien hoeveel je nodig hebt om aan te komen. Het principe is namelijk dat je meer moet eten dan dat je aan energie verbruikt elke dag. Het is dus van belang dat je als eerste gaat kijken hoeveel calorieën je dagelijks nodig hebt om aan te komen, dit is namelijk afhankelijk van je doelstelling. Met name tijdens het ontwikkelen van spiermassa is het belangrijker om te kijken wat je wilt bereiken, zodat je hier je nieuwe voedingsschema op kunt aanpassen.

2. Eet met regelmaat

Een veel gemaakte fout is dat mensen slechts 2 tot 3 keer per dag eten. Aanbevolen wordt om minimaal drie grote hoofdmaaltijden in te plannen waarna je nog meerdere kleine maaltijden in plant. Als je wilt aankomen zijn tussendoortjes van groot belang, maar let wel op: wel gezonde tussendoortjes. Het kan zijn dat je in het begin moeite hebt met echt meer te gaan eten, dat kan en komt veel voor. Belangrijk is dus om het langzaam op te bouwen. Je kunt niet in één dag ineens veel meer gaan eten. Je zult merken dat na verloop van tijd het steeds makkelijker gaat.

3. Verander je voedingsschema

Vaker eten per dagAls je op een gezonde manier wilt aankomen, moet je ook gezond eten. Zomaar vetrijk voedsel eten is de korte termijnweg en zal je niet goed helpen. Het is verstandig om goed te kijken naar de voeding die je momenteel dagelijks eet. Je zult op dit moment waarschijnlijk te weinig eten gezien je wilt aankomen, probeer dus bij elke maaltijd te kijken of je net wat meer kan eten. Neem bijvoorbeeld twee boterhammen bij het ontbijt in plaats van twee. Een goede tip is om ook te kijken of je meer koolhydraat rijk voedsel kan eten.

Veel mensen denken dat ‘junkfood’ eten kan helpen, dit is onwaar. Door junkfood krijg je minder snel honger, waardoor je uiteindelijk je volgende maaltijd een stuk minder eet.

4. Goed en slim sporten

Een goed trainingsschema is van groot belang als je op een goede manier wilt aankomen en meer spiermassa wilt krijgen. Het wordt aangeraden om met meer kilo’s te gaan trainen en minder herhalingen als je echt spiermassa wilt aankomen. Hierdoor kom je het snelste aan. Ook wordt het aanbevolen om niet teveel cardio te doen, hierdoor zul je namelijk meer energie verliezen waardoor het nog lastiger gaat worden om aan te komen.

5. Geduld


Geduld is wat je nodig hebt om aan te komen. Afvallen gaat namelijk sneller dan op een goede manier aankomen. Realistisch is het als je per maand een kilo aankomt, terwijl je in een week vaak wel een kilo kwijt kunt raken. Blijf dus goed eten met regelmaat en goed sporten om op een langzame maar gezonde manier aan te komen.

Welke supplementen kunnen mij helpen aankomen?

Is je doel om echt te ‘bulken’ en sneller aan te komen? Dan kan een weight gainer wat voor jou zijn. Een weight gainer is een goede shake die bomvol calorieën zit met eiwitten en koolhydraten, de calorieën zijn voornamelijk afkomstig van de suikers in de weight gainer. Zo shake kan je erg goed helpen om in kilo’s aan te komen.

Tegenwoordig zijn er erg veel weight gainers en elk supplementen merk heeft zijn eigen versie, toch wij kunnen wij deze drie aanraden:

Serious Mass supplement Brutal gainer - Brutal Nutrition King Mass XL supplement