Eerder beschreven wij al in een artikel hoe je moet bulken. In dit artikel beschreven wij dat het belangrijk is om meer voeding binnen te krijgen dan je verbrand. We kregen vele vragen binnen op het gebied van voedsel en supplementen dat geschikt is voor tijdens de bulk. Daarom behandelen wij in dit artikel voeding wat je kunt eten als je aan het bulken bent.

Voeding voor in de bulk

Goede voeding voor tijdens de bulk bevat veel kcal en heeft een gunstige voedingswaarde. Omdat je ook veel moet eten is het handig dat het eten ook nog eens lekker is zodat je het vol kunt blijven houden.

Chocolademelk Een handige en voordelige manier om tijdens de bulk veel kcal binnen te krijgen is het drinken van chocolade melk. Bijna iedereen lust wel chocolade melk en je kunt op deze manier eenvoudig in een korte tijd veel kcal binnen krijgen. Het is ook nog eens goedkoop als je een huismerk in de supermarkt koopt.

Pindakaas Vind je het lastig om te bepalen wat je op je brood kunt doen tijdens de bulk? Zoek dan niet verder en doe wat pindakaas op je boterham. Pindakaas bevat de gezonde vetten en heeft relatief veel eiwitten. Hierdoor is het, het ideale voedsel tijdens de bulk.

Een omelet Geniet van je bulkperiode door ook lekker eten te bereiden. Maak bijvoorbeeld een groot omelet en doe dit op een aantal volkoren boterhammen. Op deze manier krijg jij eenvoudig een groot aantal eiwitten en kcal binnen. En dat is precies wat jij nodig hebt tijdens je bulkperiode.bulking voedsel

Pasta Een maaltijd wat ideaal is voor tijdens de bulk is pasta. Je kunt zelf bepalen welke pasta je eet, wil je een pasta met bolognese saus of toch liever een kassaus? Tijdens de bulk kan het allemaal. Voeg wat extra vlees toe dan een standaard recept om meer eiwitten binnen te krijgen.

Calorierijke smoothies Als je moeite hebt om veel voedsel binnen te krijgen omdat je bijvoorbeeld snel vol zit dan kun je zelf een calorierijke smoothie maken. Als je voedsel vloeibaar maakt zodat je het kunt drinken is het namelijk veel makkelijker weg te krijgen. Doe bijvoorbeeld wat volle melk, een banaan een aantal aardbeien en wat havermout in een grote shake. Doe het in de blender zodat het goed kan mengen. Eventueel zou je nog een beetje eiwitpoeder kunnen toevoegen om de zoete smaak te versterken. Op deze manier maak jij je eigen heerlijke smoothie.

Je dagelijkse voeding Natuurlijk kun je naast al het boven genoemde voedsel gewoon je dagelijkse voeding blijven nemen. Je kunt het bovenstaande tot je nemen als extra’tje om aan de kcal te komen die je nodig hebt in je bulk.

Supplementen voor in de bulk

Naast voeding in de bulk kun je ook een aantal supplementen tot je nemen die je kunnen helpen om op gewicht te komen. Deze zullen we nu eventjes behandelen:

Mammoth 2000
 Een van de bekendste weight gain supplementen is wel mammoth 2000. Dit supplement is van een Canadees supplementen merk en staat voor kwaliteit. Wil jij een hoog aantal kcal eenvoudig in een shake binnen krijgen? Dan is mammoth het aangewezen supplement voor jou.

Whey Delicious XXL Nutrtion Hoewel whey delicious bekend staat als supplement met een laag aantal kcal is het nog steeds handig voor in de bulk. Het geeft jou namelijk de mogelijkheid om eenvoudig meer eiwitten tot je te krijgen. Je kunt het gebruiken om door een zelf gemaakte smoothie heen te gooien.