TRX Suspension trainerTrainen met een TRX band is de laatste jaren veel populairder geworden in Nederland en de rest van de wereld. Wat best begrijpelijk gezien de goede trainingsmogelijkheden die het biedt. Het is een simpel mobiele trainingsmethode waardoor je het op vele locaties kunt gebruiken en niet afhankelijk bent van een sportschool.

Hoe is de TRX ontstaan?

Officieel is het idee van de TRX ontstaan in het Amerikaanse leger. Dit om meer kracht op te bouwen, een betere balans en daarnaast een betere core spieren stabiliteit en flexibiliteit te ontwikkelen. Het is met name ontstaan doordat soldaten vaak op andere locaties zaten en behoefte hadden aan training. Door deze band mee te nemen konden zij op elk gegeven moment en locatie trainen, dus ook tijdens missies bijvoorbeeld.

TRX trainingsmiddel

Wat is de TRX precies?

De TRX is eigenlijk niet meer dan een soort krachtige band waarmee je lichaamsoefeningen kan doen. Doordat je het aan zoveel punten kunt vast maken kun je vrijwel overal trainen, hierdoor is het een perfect trainingsmiddel als je vaak op reis bent bijvoorbeeld. Het trainingsmiddel biedt letterlijk meer dan 100 variaties aan voor oefeningen, hierdoor kun je je hele lichaam op een goede manier trainen. Je traint namelijk met je eigen lichaamsgewicht. Het leuke is dat je jezelf zoveel kunt uitdagen als je wilt door moeilijkere variaties, andere hoogtes en meer weerstand te krijgen. Het biedt oneindig veel mogelijkheden waardoor het ook niet gaat vervelen. Ten slotte hoef je je niet aan te melden bij een dure sportschool om fit te blijven.

TRX oefeningen

Wat zijn de voordelen van het trainen met een TRX?

Het TRX trainingsmiddel biedt diverse voordelen.

  • Het geeft de mogelijkheid om op een snelle manier je hele lichaam te trainen op een effectieve wijze.
  • Zorgt voor een goede core stabiliteit training.
  • Verbeterd je uithoudingsvermogen in spieren.
  • Is te gebruiken door iedereen, jong en oud.
  • Kan vrijwel overal gebruikt worden.
  • Biedt talloze variaties voor oefeningen, je raakt niet uitgekeken.
  • Je kunt het zo zwaar maken als je zelf wilt.
  • Geschikt voor het trainen voor een strakke buik

Voor wie is een TRX bedoeld?

Het is voor iedereen bedoeld die meer lichaamsoefeningen wilt doen, wat vaak de beste oefeningen zijn om een fit lichaam te krijgen en te behouden. Of je nou jong of oud bent, het kan door iedereen gebruikt worden door de talloze mogelijkheden die het biedt. Je kunt beginnen met simpele oefeningen die weinig weerstand kosten, waarna je het zelf kunt opbouwen naarmate je meer kracht opbouwt. Inmiddels wordt het wereldwijd door duizenden mensen gebruikt, van professionele atleten, tot in het leger tot aan de gewone man of vrouw in de sportschool. Het trainingsmiddel heeft zijn effectiviteit goed bewezen de laatste jaren.

Waar kan ik de TRX kopen?

De originele TRX kun je kopen op: http://www.trxtraining.nl/

Alternatieven van de TRX

Er zijn naast de TRX ook alternatieven, die vaak goedkoper zijn.

De PT40 Bodyweight Suspension – Klik hier voor meer informatie.