Gezonde-snack-tips
Snacks zijn heerlijk, maar ook vaak verleidelijk. Vaak als je voor de televisie zit of wat anders aan het doen bent s’avonds heb je behoefte aan een lekkere snack. In de meeste gevallen is dit dan ook niet bepaald een gezonde snack, maar dat zou wel kunnen. Het probleem is dat je vaak geen idee hebt wat een ‘gezonde’ snack zou zijn en daarom geven wij jou graag een aantal tips voor een paar lekkere, maar gezonde snacks die je zelf kunt kopen of maken.

Noten

Noten, je bent er natuurlijk wel bekend mee. In noten zit veel vet, maar voornamelijk gezond vet door het feit dat hier onverzadigde vetten in zitten welke goed voor je zijn. Enkele noten die aan te raden zijn amandelen, cashewnoten, hazelnoten, walnoten maar het beste is natuurlijk een mix van deze soorten. Het voordeel van noten is dat het ook direct een beetje vult en je minder hongergevoel krijgt. Klik hier voor een goede notenmix.

Groenten

Misschien niet het meest favoriete snack van iedereen, maar wat groenten op de avond kan je hongergevoel goed weghalen. Zo kun je bijvoorbeeld even een wortel eten, een lekkere paprika, een stuk komkommer of tomaat. Groenten zijn makkelijk te voorbereiden en het geeft geen zwaar gevoel op je maag.

Hetzelfde geldt voor fruit. Aangeraden wordt om bijvoorbeeld niet een banaan te laat te gaan eten vanwege de vele koolhydraten die het bevat, maar een appel, sinaasappel of andere lichte fruitsoort kan je honger even goed weghalen.

Superfoods

Superfoods bieden een erg goede mogelijkheid voor een snack. Zo zijn er tegenwoordig erg veel leuke snacks hier. Zoals bijvoorbeeld een muesli, een notenmix, cacao bonen, bessen of een sapje van een van de superfoods poeders. Wellicht niet het meest lekkere snack, maar zeker een gezonde snack die je honger weer wat remt.

Zelf een snack maken?

Dit is natuurlijk het leukste. Zo kun je bijvoorbeeld er voor kiezen om een leuk eiwit recept te gaan maken als vervanger van je shake of andere eiwitbron. Op onze pagina van eiwit recepten vindt je bijvoorbeeld enkele leuke ideeën. Je kunt hier namelijk erg leuk mee variëren, zo kun je diverse koekjes maken, een eiwit pannenkoek maken of een shake van groenten/fruit/noten en andere toevoegingen die gezond en lekker zijn.

Overige snack ideeën

Andere leuke tips voor een simpele snack zijn een soepje, een avocado, een gekookt eitje, een rijstewafel en hummus. Ook magere kwark is een aanrader voor s’ avonds.

Heb jij een favoriete snack welke je regelmatig eet of bereid je zelf wat voor? Laat het ons weten in een reactie en deel het met andere mensen!