De laatste tijd zijn er meerdere gezondheidsklachten binnengekomen bij de Dopingautoriteit over het populaire supplement Unstoppable Dedicated Nutrition. Nadat onderzoek is gedaan over de pre-workout is gebleken dat het twee stoffen bevat die op de dopinglijst staan, namelijk DMAA en Higenaime. Ook is de klacht inmiddels bekend bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Bij één van de twee stoffen, namelijk DMAA is zelfs geconstateerd dat deze niet gedeclareerd is op de verpakking.

Nor-DMAA

Voornamelijk dit stofje kan leiden tot diverse klachten en bijwerkingen. Het is een nieuwe stof, die voorheen ook nooit in voedingssupplementen zat. De stof is afkomstig van methylexanime (DMAA) welke al langere tijd op de dopinglijst staat. Zie hier ook een waarschuwing van de dopingautoriteit in augustus 2012 om supplementen met deze stof te gebruiken.

Higenamine

Deze stof staat wel vermeld op de label van het supplement. Op dit moment zijn er nog geen harde gezondheidsrisico’s geconstateerd bij deze stof. De stof valt onder beta-2 agonisten welke allemaal op de dopinglijst staan. Zoals ook hier te lezen is.

Uiteraard is dit niet het enige supplement welke stoffen bevat die op de dopinglijst staan. Regelmatig worden supplementen getest door diverse organisaties als de Dopingautoriteit waarna er achter wordt gekomen dat deze stoffen bevat.