whey-eiwitpoederAls je een eiwitshake koopt willen de meeste sporters een shake die het hoogste gehalte eiwitten bevat. Toch varieert het aantal eiwitten per eiwitpoeder nog enorm, bij de meeste zit ligt dit rond de 80%. De andere voedingsstoffen die in de eiwitshake zitten zijn vaak koolhydraten en vetten. Helemaal als je een eiwitrijk dieet volgt is het van belang dat je een eiwitpoeder koopt die uit zoveel mogelijk eiwitten bestaat.

In dit artikel behandelen wij 5 eiwitshakes die de meeste eiwitten bevatten. Let op, dit is gebaseerd op de naturel variant. Koop je een eiwitpoeder met een smaakje dan is het waarschijnlijk enkele grammen eiwitten minder.

Nummer 5 Whey Hydrolisaat

Op nummer 5 van deze top 5 staat het eiwitpoeder Whey Hydrolisaat. Deze whey bevat maar liefst 78.17 gram eiwitten per 100 gram.

Nummer 4 Whey delicious XXl Nutrition

Op nummer 4 staat whey delicious van xxl nutrition, deze overheerlijke eiwitshake bevat maar liefst 80% eiwitten per shake. Gebaseerd op 100 gram kom je dus uit op 80 gram eiwitten.

Nummer 3 100 gold whey

De nummer drie in de lijst is gold standard 100 whey, dit eiwitpoeder bevat net iets meer eiwitten dan de nummer vier in de lijst. 100% gold whey bestaat namelijk uit 81.6 gram eiwitten per 100 gram.

Nummer 2 Isolaat perfection

Het whey soort isolaat staat er om bekend dat het een hoog gehalte eiwitten bevat. Op nummer twee in de lijst staan dan ook het isolaat poeder van body en fitshop. Deze bevat 91 gram eiwitten per 100 gram.

Nummer 1 Whey isolaat xxl nutrition

Op nummer 1 in de lijst met meest eiwitrijke eiwitpoeders staat whey isolaat van xxl nutrition. Dit eiwitpoeder bestaat uit maar liefst 93 gram eiwitten per 100 gram en is hiermee de terechte winnaar uit de top 5.

Tot slot

Zo zie je maar dat er veel soorten eiwitpoeders verkocht worden maar er nog vele grote verschillen in de voedingswaarde zitten. Wees dus altijd kritisch als je een supplement koopt en bekijk goed welk supplement goed afstemt op jouw persoonlijke doeleinden.