Boksen is een tactische vechtsport waarbij de coördinatie van voeten, ogen en handen, en conditie centraal staan. Het is een zware sport waarbij je een goede conditie moet hebben. Bij boksen is er vooral aandacht voor het aanleren van  de basisvaardigheden . Boksen is een van de  vechtsporten met een groot risico op letsels. Deze tak van sport doe je daarom ook niet met je blote handen, maar heb je hiervoor speciale bokshandschoenen nodig.

Boks bescherming voorkomt blessures en verhoogt de prestaties van de bokser. Sommige mensen vinden het ‘stoer’ om beschermende middelen achterwege te laten of ze vinden de beschermende producten niet naar hun smaak. Maar wat nog vaker voorkomt is dat mensen overmoedig zijn, of dat mensen niet goed zijn geïnformeerd over de gevolgen als je geen bescherming aanhebt. Denk hierbij aan ongeluk of een mogelijk blijvend letsel.

Bokshandschoenen kopen

Om je handen te beschermen en je prestatie te verhogen kun je gebruik maken van bokshandschoenen. Er zijn daarom een aantal verschillende typen bokshandschoenen.

Training handschoenen

De meest verkochte bokshandschoen zal de training handschoen zijn. Deze handschoen gebruik je bij standaard (kick)boks training, dus bij het sparren en bij trainen met een partner.

Sparring handschoenen

Sparring handschoenen hebben veel bescherming over de gehele buitenkant van de handschoen. Dit zorgt ervoor dat jij en je sparring partner weinig risico lopen op blessures. Bij een bokszaktraining krijgen je bokshandschoenen het zwaar te verduren. Elke klap op de bokszak is raak en hard, als het goed is natuurlijk.

Tip: Goede bokshandschoenen nodig? Bokshandschoenen kopen bij Fightshop.nl is een echte aanrader.

Materiaal

Bokshandschoenen werden vroeger altijd van leer gemaakt. Door alle stoten moet het leer van zware kwaliteit zijn en daardoor was kunstleer geen optie. Tegenwoordig is er ook kunstleer van hoge kwaliteit waardoor bokshandschoenen nu ook van dit materiaal gemaakt kunnen worden. Kunstleer is een voordelige keuze. Begin je net met trainen of train je niet heel intensief, dan is kunstleer een goede optie.