Airsoft is een schietsport, bestaande uit drie disciplines. Deze zijn IAPS (International Airsoft Parcour Shooting), kaartschieten en re-enactment (het nadoen). Bij deze sport wordt er gebruik gemaakt van zogenaamde airsoft apparaten (afgekort AA’s).  Van de buitenkant lijken ze op een echte vuurwapen. Dit soort apparaten schieten echter biologisch afbreekbare balletjes  van 6mm af, ze worden ook wel pellets genoemd.  De apparaten gebruiken verschillende aandrijfsystemen: elektrische aandrijving, veerdruk of een samengeperst gas zoals butaan en CO2. Bij deze sport is het ook belangrijk dat je jezelf beschermd, veiligheid staat dus centraal. Denk hierbij aan een beschermbril en beschermende kleding zoals vesten en speciale lange broeken. Met een goede uitrusting kun je deze sport veilig beoefenen. Wil je meer weten over airsoft apparatuur, uitrustingen en de accessoires die je ervoor nodig hebt? Dan kun je op Outdoorextreme.nl terecht. Hier vindt je de juiste kleding, schoenen en de bijbehorende accessoires.

Airsoft apparatuur

Airsoft is een veldslagsimulatiesport die vaak wordt vergeleken met  paintball. Het grote verschil is dat bij airsoft het net wat verder gaat. Bij paintball kun je langs een veld gaan en na een korte uitleg kun je meteen beginnen. Airsoft gaat verder, dit komt omdat de apparaten lijken op realistische wapens. Er is ook een verschil met de ammunitie die gebruikt wordt. Bij paintball worden kleine verf ballen gebruikt. Als deze exploderen laten ze ook een verf restje achter. Bij airsoft gebruik je biologisch afbreekbare balletjes. Deze laten geen verf restje achter. Als je wilt meedoen aan de airsoft sport moet je je eerst aanmelden bij een bond om lid te worden.

Om deze sport  te beoefenen moet je natuurlijk ook beschikken over de nodige apparatuur. Denk hierbij aan airsoft guns, patronen, richtkijkers en nog veel meer. Ook moet je beschikken over de juiste kleding. Je kunt niet in je alledaagse kleding meedoen aan deze sport. Airsoft kleding is speciale kleding die ook ervoor zorgt dat je beschermd bent tijdens het beoefenen van de sport. Denk hierbij aan camouflage broeken, dikke jassen, handschoenen en een beschermbril. Om al je apparatuur op te bergen kun je hiervoor speciale rugtassen aanschaffen.