Wil je jouw libido verhogen met supplementen? In dit artikel hebben we het over de zin en onzin van het verhogen van jouw libido met supplementen. Daarnaast hebben we het in dit artikel over de alternatieven waarmee je jouw libido kunt verhogen. Welke methodes zijn het meest effectief en heb je daar supplementen voor nodig? Wanneer je jouw libido verhoogt is het uiteraard niet te bedoeling dat je te snel komt. Bij het verhogen van het libido is dit namelijk iets waar je een risico mee loopt, dit wil je voorkomen. Waar ligt de balans? Ook deze vraag stellen we.

Supplementen voor het verhogen van jouw libido

Voor het verhogen van het libido zijn er veel verschillende supplementen verkrijgbaar. Vaak zijn dit toevoegingen die je ook in voeding kunt vinden, in supplementen is er echter een grotere hoeveelheid van de specifieke stoffen aanwezig en zou het effect daardoor groter moeten zijn. Een ander voorbeeld van een supplement zoals dit vaak verkocht wordt: Maca. Maca is een kruidachtige plant uit het Andesgebergte van Peru en zou een positief effect op het libido moeten hebben. Een grotere kans op succes? Probeer dan eens Spanish Fly, een aantal druppeltjes van deze stof zouden genoeg moeten zijn voor het lustopwekkende effect. Het schijnt beter te werken dan andere supplementen.

Alternatieven voor het verhogen van jouw libido

Het libido is iets dat zich lastig laat beïnvloeden. Zelfs wanneer je supplementen gebruikt lukt het niet altijd om de seksuele verlangens aan te wakkeren. Gelukkig zijn er veel manieren om de kans te vergroten dat jouw libido toeneemt. Een aantal voorbeelden:

  • Gezond eten en voldoende lichaamsbeweging

Gezond eten en voldoende lichaamsbeweging, het is goed voor ons en ook voor het libido. In een gezond lijf heb je er vaker zin in en voelt het beter. Dit heeft te maken met de extra energie die in jouw lichaam zit, ook voor jouw seksleven werkt dit door.

  • Vaker vrijen met jezelf of met iemand anders

Als je een tijdje niets met seks gedaan hebt kan de zin verdwijnen. Ga je weer iets meer experimenteren met jouw partner of vind je wellicht een nieuwe partner? Dan lukt het vaker om de zin weer te vinden. Lukt het je om jezelf op een andere manier te ontdekken? Ook dat helpt.

  • Alcohol drinken (korte termijn)

Alcohol drinken helpt bij het verlagen van een aantal remmingen. Tegelijkertijd is alcohol niet goed voor het lijf, werkt het testosteron verlagend voor mannen en kan het op lange termijn voor andere problemen zorgen. Wil je een korte termijn oplossing? Dan helpen een paar wijntjes of biertjes vaak wel om er meer zin in te krijgen.

Waar ligt de balans?

Sommige supplementen of alternatieven, kunnen enorm goed voor jou werken. Bij mannen kan dit er echter wel voor zorgen dat het vrijen ook weer snel voorbij is. Dit kan voor frustratie zorgen, iets dat je wilt voorkomen. Belangrijk daarom om de balans te vinden, zo kun je er samen met jouw partner van genieten (zolang jullie dit willen). Probeer dit goed aan te voelen en hier samen mee te experimenteren. Wat werkt voor jou / jullie het best?