DadelsDadels komen oorspronkelijk uit Egypte, daar wordt dit stukje fruit al meer dan 5000 jaar gegeten. Dadels komen van de dadelpalm en smaken erg zoet. Het is daarom een goede vervanger van snoepjes en ander suikergoed. Als je een fan bent van zoet eten kun je hier haast niet omheen. Daarnaast zijn dadels ook nog eens erg gezond. In dit artikel lees je waarom ook jij moet beginnen met het eten van dadels.

Wat maakt dadels gezond?

Het zoete fruit heeft een aantal eigenschappen waardoor het als gezonde voeding gezien mag worden.

Grote hoeveelheid vitamines

De dadel bevat een grote hoeveelheid vitamines en mineralen. De volgende vitamines kun je terug vinden in het fruit:
Vitmine A, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6, Vitamine B5, Vitamine B3, Vitamine B11, koper, kalium, magnesium, fosfor, ijzer, calcium, tanninen, zink en zexanthine.

Nou zegt zo’n grote lijst van vitamines je waarschijnlijk niet zoveel. Maar met name bevat de dadel erg veel vitamine B. 100 gram dadels bevat zelfs 19% van de aanbevolen hoeveelheid vitamine B.

Relatief veel vezels

Een dadel bevat ook relatief veel vezels. Het voordeel aan vezels is dat het een verzadigd gevoel geeft. Na het eten van wat dadels heb je dus minder trek om ongezonde snacks te gaan eten.

Goed tegen de diarree

Mocht je ooit aan de diarree zijn probeer dan wat dadels te eten. Door de hoge hoeveelheid kalium in een dadel kan het er voor zorgen dat de diarree stopt.

Hoe dadels eten

Als je nog nooit een dadel gehad hebt dan vraag je je wellicht af hoe je deze moet eten. Je kunt het gewoon als snack of als tussendoortje eten. Je kunt de dadel zo in een keer op eten. Pas wel op voor het pitje midden in de dadel. Doordat de dadels een beetje kleverig kunnen zijn kan het zijn dat het pitje een beetje vast zit gekleefd.

Daarnaast is het ook erg lekker om door je shake of smoothie heen te doen. Doordat het een sterke zoete smaak heeft is het een echte smaakmaker voor je smoothie of shake. Je kunt wat fruit, kwark en een handje vol dadels in je blender gooien voor een heerlijke gezonde smoothie.

Daarnaast zijn er ook vele dadels recepten beschikbaar op het internet. Door de zoete smaak kun je wel raden dat het een zoet gerecht wordt.

Hoe eet jij je dadels? Laat het ons weten via een reactie.