Sporters zijn over het algemeen gezonder dan niet-sporters. Wanneer je een fanatiek sporter bent is de kans op blessures echter wel aanwezig. Een ziektekostenverzekering voor sporters ziet er dan ook anders uit dan een ziektekostenverzekering voor niet-sporters. Het is dan ook belangrijk om als sporter hier rekening mee te houden bij het afsluiten van een ziektekostenverzekering.

Blessures

Sporten en bewegen is natuurlijk hartstikke goed voor je gezondheid, maar tegelijkertijd gaat sporten nu eenmaal ook vaak gepaard met blessures. Zo lopen jaarlijks miljoenen sporters een blessure op. Als je graag door wilt gaan met sporten dan is goede medische zorg belangrijk. De kans dat een blessure terugkomt wordt namelijk kleiner als de sporter goed wordt begeleidt en behandeld.

Ziektekostenverzekering voor sporters

Omdat de kosten van medische zorg nu eenmaal hoog kunnen oplopen, is het belangrijk om je zoveel mogelijk in te dekken voor deze kosten. Dit kun je doen door een ziektekostenverzekering voor sporters af te sluiten. Bij dit soort verzekeringen wordt er extra rekening gehouden met de blessures die een sporter kan oplopen, en de bijbehorende medische zorg die hij hiervoor nodig zal hebben.

Zorgverzekeraars

Gelukkig zijn meerdere zorgverzekeraars in Nederland die speciale zorgverzekeringen voor sporters aanbieden. Deze zorgverzekeraars vergoeden bijvoorbeeld (grotendeels) de kosten van fysiotherapie, sportmedisch advies en medische fitness, sportkeuring of sportmedisch onderzoek. Als beginnend sporter vraag je je misschien af of je al deze zaken wel nodig hebt. Je hebt misschien nog niet veel last gehad van blessures. Omdat elke sporter wel vroeg of laat in zijn sportcarrière last krijgt van 1 of meerdere blessures, is de kans groot dat het jou ook zal overkomen.

Fysiotherapie

Maar hoe weet je welke ziektekostenverzekering het beste bij jou past als sporter? Bedenk allereerst dat een goede fysiotherapie vergoeding belangrijk is voor elke sporter. Als je een ziektekostenverzekering ziet die jou wel wat lijkt is het dan ook belangrijk om te kijken hoeveel behandelingen je bij de fysiotherapeut vergoed krijgt.

Aantal behandelingen

Zo krijg je bij sommige ziektekostenverzekeringen misschien maximaal 12 behandelingen per jaar vergoed, terwijl je bij een andere ziektekostenverzekering er misschien wel maximaal 25 krijgt vergoed. Ben je niet zo blessuregevoelig, dan heb je misschien wel genoeg aan een maximum van 12 behandelingen. Ben je wel heel blessuregevoelig dan heb je waarschijnlijk minimaal 25 behandelingen per jaar nodig.

Sportmedisch onderzoek en advies

Als sporter ga je je lichaam zwaar belasten. Wanneer je net pas bent begonnen met sporten is het dan ook belangrijk om van tevoren eerst je lichaam grondig te laten checken. Dit kun je doen door een sportmedisch onderzoek te laten uitvoeren. Dit is best belangrijk, omdat je hiermee blessures in de toekomst kan voorkomen, en dat scheelt je weer veel geld. Na zo’n sportmedisch onderzoek wordt er ook een gericht sportmedisch advies gegeven. Kijk bij het afsluiten van een ziektekostenverzekering hier dan ook naar. Wordt bij de ziektekostenverzekering een sportmedisch onderzoek en advies volledig of gedeeltelijk vergoed?

Wat zijn de extra’s?

Verdiep je daarnaast ook in de extra’s die veel zorgverzekeraars aanbieden bij een ziektekostenverzekering voor sporters. Zo bieden heel veel zorgverzekeraars korting aan op de sportschool, dit is natuurlijk altijd mooi meegenomen.