aardbeien eiwitten taartDe meeste sporters vinden het wel lekker om een stukje taart te eten, helaas past een normale taart in geen enkel voedingsschema. Daarom hebben wij voor jou een recept waarmee je een gezonde taart kunt maken. De taart is zeer eenvoudig te maken, je hoeft hier zeker geen kok voor te zijn.

Ingrediënten voor deze whey taart

  • 100 gram all bran plus ontbijtgranen
  • 20 gram kokosolie
  • 200 ml magere melk
  • 100 gram eiwitpoeder vanille smaak (het lekkerst met whey delicious of whey perfection)
  • 4 gram gelatine
  • 250 gram verse aardbeien (je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een ander fruitsoort te gebruiken)

Bereidingswijze

Neem een taart vorm van ongeveer 18 centimeter en bedek deze met bakpapier.

Doe de ontbijtgranen in een blender zodat je hele fijne stukjes krijgt. Ondertussen kun je de kokosolie verhitten, zodra het warm is meng je de ontbijt granen met de kokosolie.  Als het goed gemengd is kun je het verspreiden over je taartvorm.

Kook een klein beetje water 30-50 ml en doe hier je gelatine bij in roer het geheel goed. Meng in een andere kom de 200 ml magere melk met de 100 gram eiwitpoeder, als dit goed gemengd is kun je ook het gelatine mengsel er door heen roeren. Dit mengsel kun je nu over de taartbodem heen smeren.

Voeg je gesneden verse aardbeien of een ander fruitsoort toe om het af te maken. Laat het geheel ongeveer een uur in de koelkast staan en je taart is klaar om gegeten te worden.

Voedingswaarde

Uiteraard is het ook belangrijk om te weten wat je precies eet, daarom staan hieronder de voedingswaarde beschreven per taart punt, uit de gehele taart kunnen zo’n 5 punten gehaald worden.

Energie: 178 cal
Eiwit : 22 g
Koolhydraten: 9,5 g  waarvan suiker 4,5 g
Vet : 6 g  verzadigd 4 g
Vezel: 5,5 g