Whey hydrolisaat is een eiwitpoeder soort wat een unieke eigenschap heeft ten opzichte van andere eiwitpoeders. Dit eiwitpoeder kan namelijk al binnen tien minuten door het lichaam worden opgenomen. Dankzij deze snel opname is het de ideale eiwitshake om vlak naar de training te nemen zodat je je spieren direct van de juiste eiwitten voorziet.

Hoe werkt whey hydrolisaat precies?

De meeste mensen die regelmatig trainen weten wel dat hoe meer en sneller je aminozuren in je spieren opneemt na je training des te sneller en sterker je spiermassa zult kweken. Hierdoor is Whey Hydrolisaat het aangewezen product wat al binnen tien minuten opgenomen kan worden door je lichaam.  Dit soort eiwitpoeder wordt op een speciale manier gemaakt zodat het haast geen moeite kost voor je lichaam om deze voedingsstoffen te verteren waardoor het super snel opgenomen kan worden.  Maar niet alleen vlak na de training kan deze shake genomen worden, ook kan het een goede toevoeging zijn op een van je maaltijden of kan het als tussendoortje genomen worden zodat je extra eiwitten binnen krijgt.

Gebruik en dosering

Het gebruik van dit product is ook erg gemakkelijk. Je doet 250ml water in je shake beker en voegt hier 1 maatschep whey hydrolisaat aan toe, je kunt de shake ook met melk maken maar dit vertraagd de opname het is dus beter voor een snelle opname om water te gebruiken. Goed schudden en je shake is klaar om op gedronken te worden. Het wordt aangeraden om 1 tot 3 shakes per dag te nemen, dit is uiteraard afhankelijk van het doeleinden wat jij nastreeft en eventueel het voedingsschema wat jij volgt.

Whey hydrolisaat bijwerkingen

Whey Hydrolisaat staat ook nog eens bekend omdat er bijna nooit bijwerkingen bij de meeste mensen op treden, dit in tegenstelling tot sommige andere eiwitpoeders. De kans dat je maag klachten of last krijgt van winderigheid is echt minimaal. Dit komt doordat dit eiwitpoeder zeer makkelijk verteerbaar is.

Verkrijgbare smaken

Een kleine min punt aan dit eiwitpoeder is dat er een klein beetje een bittere smaak aan de shake zit. Ondanks dat is het nog steeds een erg lekkere eiwitshake die maar liefst in vier smaken beschikbaar is. De volgende smaken zijn verkrijgbaar:

  • Vanille
  • Aardbei
  • Chocolade
  • Banaan