Misselijkheid zorgt voor een ongemakkelijk gevoel en je hebt dan geen trek meer om iets te eten of voelt dat je wilt overgeven. Onze emoties en hormonen spelen een belangrijke rol bij misselijkheid: het effect wordt namelijk versterkt door stress. Daarom doen je maag en darmen een beetje raar als je zenuwachtig bent. Neem op zulke momenten de tijd om tot jezelf te komen en rustig te blijven. Misselijkheid dan worden veroorzaakt door verschillende redenen. Het kan zijn dat je zwanger bent, iets verkeerds hebt gegeten maar kan ook voorkomen tijdens of na het sporten. Maar hoe komt het dat je je misselijk na sporten voelt en zijn er supplementen hiertegen?

Sporten en misselijkheid

Ben je aan het joggen, in de sportschool of gewoon thuis aan het gymen dan kan het voorkomen dat je opeens een misselijk gevoel krijgt. Maar hoe komt dit dan? Dit kan komen door het feit dat je spijsvertering wordt vertraagd. Je maag krijgt minder bloed aangeleverd en spieren krijgen juist iets meer bloed. Dit proces kan leiden tot misselijkheid en zelfs de beste sporters hebben hier weleens last van. Ook de intensiteit van je work-out heeft effect op het misselijk zijn. Hoe meer je je inspant, hoe erger de misselijkheid kan zijn en worden. Neem dus even een beetje gas terug als je je niet goed voelt. Tijdens het sporten worden je spieren ook flink belast. Wanneer je je spieren minder belast, dan hoef je minder bloed rond te pompen. Er is meer bloed beschikbaar voor je maag en darmen en dit kan misselijkheid helpen voorkomen. Sporters houden ook ervan om zichzelf uit te dagen in de sportschool. Het is belangrijk dat je tussendoor pauzes neem en je spieren minder heftig belast. Dit zorgt ervoor dat je lichaam tijd heeft om bij te komen.

Supplementen tegen misselijkheid

Sporters gebruiken verschillende supplementen voor tijdens het sporten. Het geeft ze meer energie en daardoor kunnen ze ook beter presteren. Enkele supplementen die helpen tegen misselijkheid zijn vitamine C, voedingssupplementen of multivitaminen. Omdat sporters anabolen gebruiken wordt het aangeraden om niet door de bank verschillende supplementen door elkaar heen te gebruiken. Dit kan namelijk averechts werken op je lichaam. Ga niet direct na het eten naar de gym maar probeer drie uur erna te gaan. Eet niet te veel vetten, deze zijn namelijk lastig verteerbaar en blijft langer in je maag. Dit kan vervelend zijn tijdens het trainen. Zorg er ook voor dat je van tijd tot tijd een slok water neemt tussen je oefeningen.