Het jaar 2016 is weer begonnen en dat betekent dat veel mensen zich weer massaal gaan uitspreken over goede voornemens. Eén van die voornemens is vaak om af te gaan vallen en gezonder te gaan leven. Daarbij denken ze gelijk aan de sportschool, omdat dat de beste en snelste manier is in hun ogen om kilo’s kwijt te raken. Echter zijn er ook nog andere sportactiviteiten waarmee je dit resultaat kunt bereiken. Welke zijn dat?

1. Voetbal

Wist je dat je met voetbal hele positieve resultaten kunt behalen om kilo’s te kwijt te raken? Uit onderzoek van 247voetbalshop blijkt namelijk dat je voornamelijk als middenvelder zo’n gemiddeld zeven a acht kilometer per wedstrijd loopt. Als je dit elke week doet heb je minimaal één keer per week een goede workout te pakken voor je lichaam. Tel daar alle voetbaltrainingen bij op en je hebt voldoende lichaamsbeweging voor de hele week om gezond te leven en voldoende kilo’s kwijt te raken.

2. Squash

Veel mensen onderschatten het spelletje dat squash heet. Je verbrandt namelijk ontzettend veel calorieën als je een uurtje uitrekt voor een potje squash. Ervaren spelers verbranden soms tot wel 1000 calorieën en dat is behoorlijk wat voor zo’n relatieve ‘simpele’ sport. Je sprint namelijk continu over de baan en bent constant in beweging. Het vergt dus veel uithoudingsvermogen, maar het is ontzettend goed voor je lichaam.

3. Tennis

Tennis kan je in dezelfde categorie als squash plaatsen, alleen is dit een rustigere variant in de racketsport. Topsporters die tennis bedrijven trainen dagelijks een aantal uur en spelen bovendien ook nog eens veel toernooien over de hele wereld. Zij verbranden in dertig minuten meer calorieën dan wanneer jij een uur op een roeimachine actief bent. Waarschijnlijk behaal jij deze resultaten niet, omdat je dit voor de lol doet en slechts enkele uren op de baan actief bent. Maar net als bij squash kan je OOK veel calorieën verbranden en heb je veel uithoudingsvermogen nodig, omdat je intensief beweegt en dat is de sleutel tot succes om gezonder te leven en kilo’s kwijt te raken.