Een dieet is meestal een bepaalde eet- en drinkgewoonte die je volg om af te vallen. In sommige gevallen gebruikt men een dieet ook om bij te komen. Als je wilt afvallen dan gebruik je een dieet die minder vet bevat en meer gezonde voeding. Een dieet kan soms moeilijk zijn om vol te houden. Dit omdat het meestal te eenzijdig is en je hebt ook een tekort aan belangrijke voedingsstoffen. Hoe kun je dus toch op een gezonde manier diëten?

Het drinken van gezonde eiwitshake kan je helpen om ook af te vallen. Het is heel verleidelijk om een shake dieetproduct te bestellen en direct te beginnen. Maar het kan voorkomen dat de shake gemaakt is van een lage kwaliteit of je hebt de dosering verkeerd ingeschat. Ook moet je niet alleen shakes drinken. Blijf vooral bewegen en gezond eten. De soort, de hoeveelheid en de momenten waarop je de shakes drinkt hebben ook invloed op je dieet.

Diëten in combinatie met eiwitshakes

Veel mensen eten tijdens hun dieet ook geen vlees en vleesproducten. Hierin zitten eiwitten en die heb je wel nodig. Eiwitten staan namelijk bekend als de bouwstenen van het lichaam en de spieren. In de plaats hiervan kun je dus eiwitshakes drinken. De belangrijkste voedingsstof van dieet shakes is eiwit. Eiwitten zijn (naast koolhydraten en vetten) één van de drie energiebronnen van je lichaam en spelen dus een belangrijke rol als je wilt afvallen.  Eén van de effecten van het consumeren van voldoende eiwitten is dat je minder hongerhormoon aanmaakt. Dit komt omdat de eiwitten langzaam worden afgebroken in je maag. Op die manier is ook je stofwisseling sneller. Hierdoor ben je in staat om meer vet te verbranden.

Hoe werkt een eiwitpoeder shake

In je shake doe je dus de eiwitpoeder. Die kun je aanmengen met melk, stukjes fruit, yoghurt, groentensoorten, noten en ijsblokjes. Je kunt zelf een combinatie hiervoor samenstellen. Het betekent niet dat je uitsluitend de shake drinkt, maar het is een aanvulling op een gezond eetpatroon.