Er worden veel voedingssupplementen gebruikt waarbij fitness de grootste sport is waarbij sporters supplementen gebruiken. Er zijn een aantal grote spelers op de markt die supplementen voor fitness verkopen, maar toch zijn er ook een aantal brutale nieuwe spelers aan het opkomen die voet bij stuk willen zetten. Een voorbeeld van één van deze nieuwkomers is Muscle Concepts. Muscle Concepts focust zich in eerste instantie alleen op populairste fitness supplementen, wat deze partij met hoge zorg en hoge kwaliteit produceert. Wat zijn nu de populairste supplementen in het fitness segment? In deze posts hebben wij een top 5 gemaakt van de meest verkochte categorieën.

 1. Whey Eiwitten
  Zoals de meeste wel al verwachten zijn eiwitshakes erg populair. Momenteel is er ook een groeiende trend in gezonde eiwitshakes. Deze stroom wordt onder andere mooi opgepakt door de nieuwkomer Muscle Concepts wat hun gezonde eiwitshakes zo “clean” mogelijk produceert.
  Whey shakes kent een stabiele groei bij zowel mannen als vrouwen. Ook zien wij dat steeds meer “minder hard trainende personen” hun dagelijkse dieet aanvullen met vitaminen en eiwitshakes.
 2. Pre-Workout
  Pre-workouts zijn enorm populair. De grootst groeiende groep is vrouwen. Steeds meer vrouwen maken gebruik van pre-workouts. Een pre-workout zorgt voor een boost in energie en soms ook kracht om nog harder te kunnen trainen. In plaats van een kop koffie wordt een pre-workout steeds vaker als tussendoortje gebruik. Natuurlijk zitten er in pre-workouts ook andere stoffen als creatine wat er ook voor kan zorgen dat je vocht vasthoud. Dit geeft mensen ook vaak het idee dat spieren “groeien”. Echter zijn de eerste kilo’s vaak vocht, maar zullen de spieren wel een betere uithoudingsvermogen tonen en soms zelfs meer kracht.
 3. 4. Creatine
  Creatine in één van de weinige supplementen dat daadwerkelijk wetenschappelijk bewijs heeft dat het werkt! Niet voor niets is deze productgroep erg populair onder sporters. Creatine Monohydraat is de meest gebruikte post-workout. Dit supplement voegt per direct niet creatine niveau aan in het lichaam na een zware training.
 4. BCAA’s
  BCAA’s zijn essentiële aminozuren en daarom de bouwstenen van spierherstel. Steeds meer sporters en fitnessers zien het essentiële belang van deze supplementen. BCAA’s worden zowel voor, tijdens als na het trainen genuttigd.

Als jij als sporter al deze supplementen gebruikt, staat er een goede fundering voor spierherstel om nog harder te kunnen trainen! Succes!