Je zult weleens van anabolen of anabole steroïden gehoord hebben. Anabole steroïden zijn een chemische versie van de mannelijke geslachtshormoon Testosteron. Zo wel mannen als vrouwen hebben Testosteron in hun lichaam, maar vrouwen in mindere mate. Anabolen zorgen ervoor dat de werking van Testosteron nagebootst wordt. Het hormoon speelt een belangrijke rol bij het ontwikkelen van spiergroei en daarom gebruiken vele sporters het.

De spieren bestaan voor een groot deel uit eiwitten. De anabolen zorgen ervoor dat er meer eiwitten aangemaakt wordt en ook dat die minder snel afbreken. Het resultaat hiervan is dat het spiermassa toeneemt en niet afneemt. Verder zorgen Anabolen er ook voor dat er meer rode bloedlichaampjes aangemaakt worden die zorgen voor een langere mogelijkheid om te sporten.

Het is dus geen wonder dat sporters overgaan tot het gebruik van Anabolen en dat doen ze al ook een tijdje. In de jaren ’50 werd er al gebruik gemaakt van Dianabol. Anabole steroïden mogen eigenlijk helemaal niet gebruikt worden. Het staat op de dopinglijst van verboden stoffen. En het is geen geheim waarom dat zo is.

Anabolen kunnen verslavend zijn en komen met vele bijwerkingen. Om deze zo goed mogelijk te voorkomen, is het dus goed om eerst zoveel mogelijk informatie over Anabolen bij elkaar te verzamelen. Neem de handleiding goed door, overschrijdt de aanbevolen dosis niet en hou je aan de kuur. Anabolen kopen kun je op vele plekken, maar zorg ervoor dat je ze op een betrouwbare plek koopt. Sommige mensen kunnen je lege pillen of andere soorten medicatie opsturen die je lichaam weer op een andere manier negatief kan beïnvloeden.