Ben jij iemand die het leuk vindt om te fitnessen en om aan je lichaam te werken? Dan zijn sport supplementen, zoals de eiwitshake, misschien iets voor jou. Sport supplementen zijn namelijk een hulpmiddel om jouw fitnessproces zo vlot mogelijk te laten lopen. Een eiwitshake zorgt ervoor dat je in één keer een grote hoeveelheid eiwitten binnen krijgt. Ben je geïnteresseerd in sport supplementen en wil je weten hoe je hier mee om moet gaan? Lees dan snel verder!

De functie van sport supplementen 

Voordat we beginnen met meer informatie over de functie van sport supplementen, vertellen we eerst wat supplementen precies zijn. Een sport supplement is een hulpmiddel voor het efficiënt behalen van sport resultaten. Sport supplementen zitten vol met extra energie, eiwitten en lichaamseigen stoffen, zoals vitamines of creatine. Belangrijk om te weten is dat je sport supplementen niet nodig hebt om efficiënt te kunnen sporten, maar het kan je wel helpen als je moeite hebt met bepaalde aspecten. Je kunt er ook voor kiezen om niet gebruik te maken van sport supplementen, want je kunt ook gemakkelijk alle stoffen uit natuurlijke voeding halen. Wanneer jij moeite hebt om op een dag voldoende eiwitten uit voeding te halen, dan kan een shake van whey protein jou hier goed bij helpen. Pre-workout kan helpen wanneer jij niet voldoende energie hebt om optimaal te kunnen sporten. Een schepje pre-workout staat namelijk gelijk aan een grote cafeïne boost die jou de energie geeft om alles eruit te halen in de gym. Echter moet je wel uitkijken bij het gebruik van pre-workout. Wanneer je lichaam niet gewend raakt aan een grote hoeveelheid cafeïne, dan kan het zorgen voor buikpijn of rusteloosheid. 

Wanneer moet je sport supplementen nemen?

Zoals net is vermeld, moet je sport supplementen enkel gebruiken als hulpmiddel. Alle benodigde voedingstoffen uit natuurlijke producten halen is namelijk veel gezonder voor je lichaam. Echter wanneer je toch besluit om sport supplementen te gaan gebruiken, dan is het belangrijk dat je weet wanneer je deze in moet nemen. Pre-workout moet je ongeveer 30 tot 45 minuten voor je training innemen. Hoe je pre-workout neemt, maakt in principe niet heel veel uit. Dit kun je doen op de manier hoe jij dat prettig vindt. Je kunt het bijvoorbeeld nemen met veel water, maar het kan ook met enkel een slokje water. Een eiwitshake kun je het beste een uur na een training innemen. Hoe je de eiwitshake drinkt, maakt niet uit. Je kunt dit doen met water of met melk, maar ook met andere soorten drank. Je kunt in een eiwitshake ook nog meer toevoegen om het lekkerder of calorievoller te maken, zoals pindakaas, een banaan of ander fruit. 

Vele soorten sportsupplementen zijn geen prioriteit om te kunnen fitnessen. Het zijn enkel hulpmiddelen. Echter kunnen deze hulpmiddelen je wel verder helpen wanneer je moeite hebt om stappen te zetten in de fitnesswereld.