Oxazepam is een benzodiazepine, Benzodiazepinen (BDZ) zijn psychotrope middelen die behoren tot de GABA-agonisten. Psychotrope middelen zijn middelen die een uitwerking hebben op de psyché. Deze stoffen zijn van invloed op het gedrag en beleving van een individu. Het is een direct werkend kalmeringsmiddel en helpt gevoelens van angst en spanning te verminderen. Het hoogtepunt in werking wordt na drie uren van gebruik bereikt en het werkt zes tot acht uren na inname door.

Oxazepam is te vinden in 10 en 50mg tabletten, de 10mg wordt niet vaak voorgeschreven, omdat het een hoge dosering betreft. Het kan ook als injectie toegediend worden. Beperk het gebruik van alcohol en drink het liever niet bij gebruik van oxazepam. Door dit medicijn reageert u veel sterker op alcohol dan u gewend bent. Bovendien versterkt alcohol de bijwerkingen van dit medicijn, zoals sufheid en een verminderde coördinatie.

Enkele voordelen van oxazepam zijn:

  • Het helpt bij slapeloosheid, het kalmeert en ontspant de spieren, waardoor rust bereikt wordt
  • Het helpt bij alcoholontwenning. Het ontspant je en vermindert ontwenningsverschijnselen.
  • Na inname zul je 6 tot 8 uren onverstoord kunnen slapen.
  • Een eventuele overdosering is snel te behandelen met veel vochtinname

Wil je oxazepam kopen dan heb je geen recept van de arts nodig, je kan het gewoon bij de drugstore of apotheek kopen. Let wel erop dat dit middel verslavend is bij te veel gebruik. Verder heeft het effect op het reactievermogen, waardoor je geen auto mag rijden bij inname. Het beste is dat u eerst een arts raadpleegt voor u begint met het gebruik. Over het gebruik van dit middel tijdens de zwangerschap is onvoldoende bekend om zeker te weten of het veilig is. Weeg daarom samen met uw arts de ernst van uw aandoening af tegen het risico voor het kind.