Iedere sporter weet dat hij dagelijks eiwitten nodig heeft voor het herstel van de spieren. Voor mensen die fanatiek aan krachttraining doen wordt er aangeraden om 1.8 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht binnen te krijgen. Dat houd in dat als je 70 kilogram weegt je bijna 140 gram eiwitten per dag tot je moet nemen. In eerste instantie klinkt dat misschien als een hoop eiwitten als je er vanuit gaat dat er ongeveer 20 gram eiwitten per eiwitshake zitten klinkt het al een stuk minder. Maar niet alleen uit eiwitshakes kun je je eiwitten halen, want uit je dagelijkse voeding kun je ook een flink aantal eiwitten halen. 

Maar waar zitten de meeste eiwitten in?

In de meeste voedingsmiddelen die je binnen krijgt, zit er wel zon’n 1 tot 4 gram eiwitten per 100 gram. Zonder op je voeding te letten krijg jij dus automatisch al een deel van je dagelijkse eiwitten binnen. Maar voor een sporter is dit zeker niet genoeg, een sporter moet namelijk extra op de voeding letten om aan de dagelijkse hoeveelheid eiwitten te komen.

Eiwitrijk voedsel

Voeding-die-eiwitten-bevattenEen goede manier om aan je eiwitten te komen is door eiwitrijk voedsel te eten. Eiwitrijk voedsel is voeding met een hoog gehalte eiwitten en maar weinig koolhydraten en vetten. Deze voedingsmiddelen bestaan vaak uit 20-30% eiwitten. Denk hierbij aan vis, kip, rund,kwark eieren en noten.

Als sporter is het, het beste om de eiwitten zo gevarieerd mogelijk binnen te krijgen. Het is dus beter om je eiwitten uit bijvoorbeeld kipfilet, rundvlees, wat vis en eieren binnen te krijgen dan enkel en alleen uit vis producten.

Daarnaast is het whey uit eiwitpoeder ook een zeer goede bron van eiwitten. Whey is een hoogwaardige kwaliteit eiwit, dat zeer goed opneembaar is door ons lichaam. Momenteel is Whey Delicious een eiwitpoeder wat erg populair is vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding. Klik hier om deze direct te bestellen.