Uit het niets kan het opkomen: een trillend ooglid. Je voelt het zelf heel erg en ook anderen kunnen het zien. Vrij weinig mensen weten waar het vandaan komt en hoe het komt dat het ineens gaat trillen. Daar zijn natuurlijk vele onderzoeken naar gedaan die tot een uitkomst zijn gekomen. Het heeft in hele simpele woorden te maken met het aan- en ontspannen van je oog. Dit kan namelijk heel snel veranderen. Dat zorgt voor dat trillende ooglid.

Trillen kan dagen door gaan

Het vervelende aan dat trillen is dat het bij sommige mensen wel dagen door kan gaan. Daar is er meer sprake dan alleen het aan- en ontspannen van het oog. Een oorzaak kan bijvoorbeeld vermoeidheid of stress zijn. Of eventueel werk waarbij je veel druk zet op je ogen. In de ergste gevallen kan het dus dagen doorgaan, maar meestal gaat het na een paar minuten weer weg. Het is dus niet nodig om je gelijk zorgen te gaan maken als je een half uur met een trillend oog op de bank zitten. Het is mogelijk.

Kom van dat trillende oog af

Het blijft irritant om dingen te ondernemen als je met een trillend oog zit. Daar gaat toch de focus naar toe. Je kunt er vanaf komen om te ontspannen en dus minder te doen waar jouw ogen moeite mee hebben. Veel op de computer kan een oorzaak zijn, dus even een pauze tussendoor zou een goede manier zijn om je ogen even wat rust te geven. Dat zal het trillen verminderen en uiteindelijk laten verdwijnen.