Het belang van visolie pillen is onmiskenbaar. Visolie is namelijk een bron van omega 3. Van alle omega’s waarover wordt gesproken, is omega 3 degene die het meest benadrukt wordt. Dat komt omdat deze, in tegenstelling tot de andere, iets moeilijker in voldoende mate uit onze voeding te halen zijn.

Een belangrijke rol in onze voeding

Visolie wordt gehaald uit visweefsel. Het gaat hierbij vooral om vette vis zoals zalm, haring, makreel, ansjovis en tonijn.Twee essentiële omega 3 vetzuren zijn EPA en DHA. Doordat deze niet zelfstandig door het lichaam worden aangemaakt, is het belangrijk dat we er als mensen voor zorgen dat we deze alsnog binnen krijgen via ons dieet. De Wereldgezondheidsorganisatie raadt aan wekelijks één tot twee porties vis te eten. Niet iedereen eet voldoende vis per week om de nodige hoeveelheid omega 3 op te nemen in het lichaam. Dat is precies waarom het consumeren van visolie pillen bijzonder raadzaam is.

Steeds meer mensen vullen hun dagelijks dieet aan met voedingssupplementen. Deze kunnen ons helpen om te compenseren voor eventuele tekorten die voorkomen in onze voeding en ons lichaam helpen om krachtiger te worden.

Een hele reeks voordelen

Er zijn tal van voordelen te behalen aan het gebruik van visolie pillen. Omega 3 vetzuren beschermen ons tegen allerlei ziekten. Een aantal positieve effecten van DHA en EPA op onze gezondheid op een rijtje:

  • Een gezonde ontwikkeling van de hersenen.
  • Een positieve invloed op het functioneren van het hart.
  • Verbeterde cholesterol niveaus.
  • Verlaging van te hoge bloeddruk.
  • Een positieve bijdrage aan het behoud van het gezichtsvermogen.
  • Vermindering van inflammatie.
  • Het verbeteren van bepaalde mentale condities zoals depressie.
  • Het verhogen van aandacht en het verminderen van hyperactiviteit bij kinderen.
  • Het stimuleren van een goede gezondheid van de huid en de botten.

Voor iedereen ook voor veganisten

Bij Vitatheek worden supplementen van hoogwaardige kwaliteit aangeboden voor aantrekkelijke prijzen. De Vitakruid aanbieding maakt het mogelijk om tegen voordelige tarieven een waaier aan producten aan te schaffen die van vitaal belang zijn voor de gezondheid. Voeg de juiste supplementen toe aan je dieet en voel je geestelijk en lichamelijk beter en sterker. Neem je dieet daarom eens onder de loep en kijk welke voedingsstoffen mogelijk nog ontbreken. Voor vegetariërs of veganisten kan het belangrijk zijn om visolie capsules in te nemen. De reden dat visolie pillen ook geschikt zijn voor deze groep mensen, is dat vissen alleen maar omega 3 vetzuren bevatten omdat ze algen eten. De vetzuren komen dus oorspronkelijk uit algen. Visolie pillen bevatten vervolgens de vetzuren die rechtstreeks uit algen worden onttrokken. Dat maakt van visolie geen dierlijk product. Kies vandaag nog de supplementen om jouw gezondheid te versterken.