Als je gezond eet, is de kans dat je supplementen nodig hebt voor je lichaam een stuk kleiner. Toch zijn er meer omstandigheden dan je denkt waarbij supplementen nodig zijn. Voel jij je misschien al niet helemaal fit of wil je gewoon het beste voor jezelf? Lees dan hier over de voordelen van supplementen voor je lichaam.

Zwangerschap

Als je zwanger bent, krijg je van het voedingscentrum al het advies om 400 gram foliumzuur te slikken en 10 microgram vitamine D.

Foliumzuur is van belang voor de ontwikkeling van het ongeboren kind. Heb je in de eerste weken van de zwangerschap een tekort aan foliumzuur? Dan kan het kind een afwijking van het zenuwstelsel gaan ontwikkelen, al tijdens de zwangerschap. Heb je een tekort aan vitamine D als je zwanger bent? Dan vergroot dit de kans op zwangerschapsvergiftiging, zwangerschapsdiabetes en een laag geboortegewicht.

Daarbij blijft trouwens gezond eten, met als richtlijn de schijf van vijf nog steeds belangrijk.

Grote kans dat je niet genoeg groente eet

Het is het goed dat het duidelijk wordt voor iedereen dat de richtlijn van de schijf van vijf een richtlijn is. Met name de hoeveelheid groente die per dag wordt aanbevolen, is eigenlijk karig. Er zijn namelijk diverse gezondheidsvoordelen te benoemen als je meer dan die 250 gram groente eet.

Dat het voedingscentrum het bij een lagere hoeveelheid houdt, is echter wel begrijpelijk. De meeste mensen lukt het al niet om de aanbevolen hoeveelheid groente per dag te eten. Als je 500 gram groente eet per dag en twee stuks fruit dan levert dit al diverse extra gezondheidsvoordelen op. Zo hebben de mensen die dit doen minder kans op darmkanker, hartziekten en beroertes. Kom je niet aan die 500 gram groente per dag? Dan loont het wellicht al om aanvullende voedingssupplementen tot je te nemen.

Zonder supplementen?

Wil je je gezondheid verbeteren zonder supplementen? Dan is slim om naar ortomoleculair therapeut of een mesoloog te gaan. Een mesoloog is een vorm van geneeskunde die kennis van de reguliere geneeskunde combineert met aanvullende alternatieve geneeswijzen. Daarbij is er meer aandacht voor het zelfgenezend vermogen van je lichaam.

Leestip: lees hier ‘wat is een mesoloog?‘.

Het is het mogelijk dat je bij een ortomoleculair therpeut of mesoloog eerst gebruik maakt van supplementen. Dit bouw je dan weer af, naarmate je aanpassingen aangebracht hebt, zodat je lichaam voor zichzelf zorgt. Dit kun je trouwens natuurlijk niet alleen met voeding bewerkstellingen. Beweging en je mentale gesteldheid is ook belangrijk. Vandaar dat een mesoloog en ortomoleculair therapeut een holistische visie hebben.