Een vitaal lichaam en gezonde geest beginnen bij verantwoorde voeding. Het is belangrijk om de juiste balans van bouwstoffen te nuttigen. Onder andere je organen profiteren hiervan. Je nieren zijn verantwoordelijk voor het afvoeren van toxische stoffen. Slechte voeding leidt tot overbelasting en uiteindelijk tot een verminderde nierfunctie. Gelukkig zijn er manieren om je nieren een boost te geven. Lees alles over de stappen om je nieren te reinigen.

Resultaten op de korte en de lange termijn

Je reinigt je nieren voor zowel de korte als de lange termijn. Door minder afvalstoffen aan te bieden  krijgen deze organen de kans het overschot weg te werken. Wanneer je nieren lange tijd overuren werken ontstaat er zelfs permanente nierschade. Daarom is het verstandig om ze af en toe wat extra aandacht te geven. Want wanneer deze organen niet meer goed werken blijven er meer afvalstoffen achter in het lichaam. Die leiden op den duur ook weer tot problemen.

De opties om je nieren grondig te reinigen

Je nieren een boost geven vraagt om enige toewijding. Gelukkig zijn er meerdere manieren, waardoor je de gelegenheid hebt om de methode te kiezen die het beste bij je past.

  • Het volgen van een detoxkuur
  • Intermitterend vasten
  • Het drinken van reinigende thee
  • Vaker sporten en meer bewegen
  • Meer water drinken
  • Het beperken van de inname van gifstoffen

De eerste drie methoden in de lijst zijn echte kuren. Daarentegen zijn de onderste drie suggesties met name effectief op de lange termijn. Je nieren gebruiken water om bepaalde giftige stoffen af te voeren. Een tekort leidt tot een verminderde nierfunctie. Het aanbieden van minder gifstoffen is uiteraard ook effectief. Drink bijvoorbeeld weinig tot geen alcoholische dranken en stop met roken. Verder is het verstandig om je maaltijden zelf te koken en te kiezen voor onbewerkte en verse producten.

Een detoxkuur om je lichaam vrij te maken van gifstoffen

Je hebt wellicht weleens gehoord van een detoxkuur. Het is een mooie manier om je lichaam grondig en van binnenuit te reinigen. Een bekend voorbeeld is het drinken van met zorg samengestelde groentesappen over de periode van een aantal dagen. Die zijn gemaakt van biologische en onbespoten ingrediƫnten. Daarbovenop zijn er vaak superfoods aan toegevoegd. Het idee is dat je tijdens de kuur amper tot geen gifstoffen tot je neemt. Hierdoor krijgen je nieren de kans om het overschot weg te werken.

Een verantwoorde levensstijl en sterke organen

Je nieren profiteren over het algemeen van een gezonde levensstijl. Vervolgens haalt je hele lichaam voordeel uit goed functionerende en sterke nieren. Probeer goed te letten op wat je eet en denk aan voldoende lichaamsbeweging. Zo nu en dan een kuur volgen om je nieren te reinigen is een mooie aanvulling op een verantwoorde levensstijl.