Supplementen kunnen van zeer groot belang zijn voor je gezondheid om die vitamines en mineralen aan te vullen die je niet via je voeding binnenkrijgt. Maar worden deze belangrijke supplementen vergoed vanuit de zorgverzekering? Goedkoopstezorgverzekering.nl deed onderzoek.

Sommige supplementen worden tot 2015 vergoed vanuit het basispakket, zoals foliumzuur. Vanaf 1 januari dit jaar zijn veel van deze vergoedingen helaas komen te vervallen. Dit houdt in dat vrijwel alle supplementen momenteel onder de ‘zelfzorg geneesmiddelen’ vallen waarvoor de kosten uit eigen zak betaald moeten worden. Jaarlijks vinden echter wijzigingen plaats in de geneesmiddelen die door de basisverzekering worden vergoed. Het is daarom goed mogelijk dat vergoeding voor sommige supplementen terugkeert in het basispakket.

Gelukkig zijn veel supplementen niet duur. Een medisch belangrijk supplement zoals foliumzuur kost in de meest goedkope, generieke vorm slechts 30 cent per 10 tabletten. Voor de exacte vergoedingen van verschillende supplementen kunt u medicijnkosten.nl raadplegen.