Om beter te zijn dan de competitie moeten voetballers niet enkel over het talent beschikken. Als professionele voetballer zijn er bepaalde factoren die je kansen tijdens je carrière vergroten.

Het is belangrijk om regelmatig te trainen, een gezonde levensstijl aan te gaan, dagelijks te sporten, te leren spelen met beiden voeten, leren van een professional en reflecteren over jezelf.

Ook wanneer je gaat wedden op voetbal spelen deze factoren een belangrijke rol bij het berekenen van voetbal odds. Bookmakers houden rekening met deze factoren om hun kansen te berekenen. Hieronder gaan we verder in op de verschillende factoren die belangrijk zijn voor professionele spelers.

Een regelmatige training

Regelmatig trainen lijkt vanzelfsprekend. Maar als je een professional wilt worden is het belangrijk dat je meerdere keren per week traint om je te onderscheiden van anderen. Hierdoor kan je nieuwe skills leren en je omgang met andere voetballers verbeteren.

Trainingskampen kunnen ook in je voordeel spelen. Hier kan je heel wat bijleren op korte tijd en zo in contact komen met andere voetballers en voetbalclubs.

Een gezonde levensstijl

Gezonde voeding is een must. Als profvoetballer is het belangrijk om gezond en voldoende te eten. Door het vele bewegen verbruik je meer calorieën dan een gemiddeld persoon en heeft je lichaam nood aan goede voedingsstoffen. Kies voor koolhydraten, eiwitten en vetten die je lichaam later kan omzetten in energie.

Zorg er ook voor dat je genoeg water drinkt en een goede nachtrust hebt. Een goede voetballer heeft zeker acht uur slaap nodig per nacht.

Iedere dag sporten

Het is belangrijk om in topvorm te blijven. Een dagelijkse workout kan er voor zorgen dat je je spieren versterkt, sneller kan lopen en betere reflexen hebt. Je mag zeker niet vergeten om op te warmen en te stretchen voor je aan de oefeningen begint.

Daarnaast kan je ook een loopschema opstellen. Lopen is een goede cardiovasculaire workout die je lichaam versterkt en je fitter maakt.

Leren spelen met beide voeten

Veel voetballers spelen beter met een voet dan met de andere. Het is belangrijk om jezelf uit te dagen en te weten hoe je beide voeten kan gebruiken. Probeer je te focussen op je zwakkere voet en deze te verbeteren. Je kan bijvoorbeeld met je zwakkere voet tegen een muur spelen.

Als je met beide voeten goed kan spelen dan val je op tussen andere spelers en zullen verschillende voetbalscouts je in het oog houden.

Leren van een professional

Het is belangrijk om professionele voetballers te volgen. Om verschillende skills en tactieken te leren van grote namen die het al gemaakt hebben in de voetbalindustrie.

Ga kijken naar verschillende matchen en volg grote voetballers op tv of via sociale media. Kies er enkele spelers uit die je favoriet zijn en volg hen op de voet. Geef aandacht aan hun tactiek en kijk hoe zij de bal benaderen.

Reflecteren over jezelf

Wanneer je al heel wat ervaring hebt als voetballer dan wordt het wel eens tijd om over jezelf te reflecteren. Kijk op een eerlijke manier naar jezelf en bepaal welke positie het beste bij je past.

Vraag ook feedback aan je coach en je mede-voetballers. Zij kunnen je helpen met het kiezen van je positie en waar je nog wat aan jezelf kan werken.