Gemiddelde beoordeling

Zelf een review schrijven? Klik hier

tarwegrasTarwegras behoort tot een van de bekendste en populairste superfoods die in Nederland te koop zijn. Tarwegras bevat een hoog percentage eiwitten, vitaminen, mineralen en nog meer gezonde voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Met het tarwegras kan je gemakkelijk een shot maken die je dagelijks tot je kunt nemen om deze benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen.

Wat is tarwegras precies?

Tarwegras is een superfood wat van de graan plant komt. Tarwegras is een niet uitgegroeide tarwe die voornamelijk uit stugge vezels bestaat, dit kan de mens niet verteren. Het tarwegras wordt vermalen waardoor het wel opneembaar is. Het tarwegras is zeer rijk aan vezels die de spijsvertering stimuleren. Het is ook een goede bron voor eiwitten en ijzer.

Hoe gebruik je het?

Het gebruik van tarwegras superfood is zeer eenvoudig. De dagelijks aanbevolen hoeveelheid is 1 of 2 theelepels, meng deze met water of een fruitsap de hoeveelheid kun je naar smaak bepalen. Ook kun je tarwegras mengen met eiwitpoeder of verwerken door andere smoothies. Veel mensen vinden de smaak niet heel erg lekker, daarom kun je er voor kiezen om een shotje te maken en deze weg te spoelen of het te mengen door een heerlijke smoothie.

De voedingswaarde

De volgende voedingswaarde is beschreven per 100 gram.
Energie: 195 kcal
Vetten: 2,4 gram
Verzadigde vetzuren: 0.3 gram
Koolhydraten: 21,8 gram
Waarvan suikers: 1,3 gram
Vezels: 42,1 gram
Eiwitten: 21,5 gram
Zout: 0,5 gram