VirtuoosstoreAls een topsporter of gewoon fanatieke sporter weet je waarschijnlijk het belang van voedingssupplementen. Er zijn als echte sporter veel zaken waar je rekening mee moet houden om je lichaam de beste prestaties te gunnen. Zo wil je natuurlijk alles keer op keer uit je lichaam halen om de beste prestaties te halen als atleet. En voedingssupplementen kunnen daar vaak bij helpen.

In dit artikel lichten wij een aantal handige supplementen uit die jou kunnen helpen. Belangrijk om te weten is dat al deze producten doping vrij zijn.

Magnesium supplementen

Magnesium biedt diverse voordelen voor jou als ‘professionele’ sporter. Het is namelijk goed voor:

  • de spieren
  • goed voor je zenuwen
  • helpt bij de balans van de water en mineralenverhouding in je lichaam
  • Het helpt bij het proces van celvernieuwing
  • Het ondersteunt het immuunsysteem en energieniveau in je lichaam

Een aanrader op het gebied van magnesium supplementen is het product Magnesium Gold van Virtuoosstore welke 90 capcules bevat.

Vitamine C en E

De antioxidant vitamine E en de wateroplosbare antioxidant vitamine C zijn twee belangrijke vitamine die jou kunnen helpen. Vitamine C heeft namelijk een rol in het aanmaken van de stof collageen, wat belangrijk is voor het bindweefsel van de huid. Maar ook het feit dat er antioxidanten in zitten, welke in feit zink en selenium zijn zorgt ervoor dat je minder snel ziektes vat en in het algemeen fitter blijft.

Een product dat jou hiervan kan voorzien is de Muscle Support Gold.

Supplementen om je gewrichten soepel te houden

GewrichtenAls top sporter is het van belang om te zorgen dat je gewrichten altijd soepel blijven en in goede staat. Maar dat gaat vaak lastig wanneer je dagelijks 1 tot 3 keer traint, dan worden ze continue zwaar belast. Al helemaal bij sporten waar je veel moet draaien, denk hierbij bijvoorbeeld aan voetbal, hockey en diverse vechtsporten als boksen of mma. De gewrichten die vaak het zwaar worden belast zijn natuurlijk de heupen, de knieën en de enkels. Niets voor niets zie je de meeste blessures bij deze onderdelen van je lichaam.

Een supplement dat jou hierbij kan helpen is Joint Support Gold. Dit supplement bevat namelijk mangaan, koper, vitamine D en K. Waarbij mangaan goed is voor de aanmaak van kraakbeen, koper voor het instandhouding van kraakbeen en vitamine D en K goed zijn voor het gehele skelet en bijdragen aan het instandhouding van sterke botten in je lichaam. Wat je als top sporter dus zeker nodig hebt.

Essentiële aminozuren voor jou als topsporter

Voor mensen die intensief trainen is het belangrijk om alle essentiële aminozuren binnen te krijgen. Het probleem is dat je lichaam deze alleen niet kan aanmaken en alleen binnen kunt krijgen via voedingssupplementen.  De aminozuren L-Leucine, L-Valine, L-Isoleucine en L-Ornithine kun je eenvoudig binnen krijgen via het product BCAA Complex Gold van Virtuoosstore. Zo kun je eenvoudig dagelijks de benodigde aminozuren innemen met water of je favoriete sportdrank.