Een zware training vergt veel energie van jouw lichaam. Tijdens het trainen verbrand jouw lichaam bepaalde voedingsstoffen. Na de training moet je deze voedingsstoffen natuurlijk weer aanvullen om goed te kunnen herstellen.

Een goed herstel is om een aantal redenen erg belangrijk. Zo is het belangrijk dat jouw spieren herstellen en ook een beetje gaan groeien. Herstel is daarnaast essentieel om de volgende workout weer alles uit jouw lichaam te kunnen geven.

Supplementen voor herstel

De supplementen die jouw spierherstel bevorderen, worden ook wel ‘herstelsupplementen’ genoemd. Maar wat zijn dit nou precies? Deze supplementen zijn ontwikkeld om het herstel te ondersteunen na een zware training. Ze zijn dus ontwikkeld voor een optimaal spierherstel.

Welke supplementen dragen bij aan een goed herstel?

Op de markt zijn meerdere herstelsupplementen te vinden, die ervoor zorgen dat jouw spieren herstellen na een zware training. Wij hebben al deze supplementen voor jou op een rijtje gezet.

Whey eiwit

We beginnen met Whey eiwit. Het is algemeen bekend dat je lichaam eiwitten nodig heeft om spieren op te kunnen bouwen. Tijdens een zware training raken spiervezels in jouw lichaam beschadigd. Om deze spiervezels weer op te bouwen en sterker te maken heeft jouw lichaam eiwit nodig. Eiwit wordt verkocht als supplement in de vorm van whey eiwit. Dit eiwit poeder wordt veelvuldig verkocht in vele smaken en vormen.

L-carnitine

L-carnitine speelt een belangrijke rol bij het verbranden van vet. Het vet wordt namelijk omgezet in energie. Daarnaast speelt het een belangrijke rol bij het functioneren van het hart, de spieren en de hersennen. Je lichaam maakt deze stof zelf al aan, maar kan middels supplementen worden aangevuld. Vanwege de voordelen van L-carnitine nemen mensen het voor de training in. Ook na de training is het zinnig om het supplement in te nemen. Zo zorgt het voor een sneller spierherstel na de training. Het verbranden van vet helpt ook om de spieren te behouden.

Creatine

Creatine wordt al jaren gebruikt als supplement. Het is veelvuldig aangetoond dat het aanvullen van jouw creatine voorraad bijdraagt aan een sneller spierherstel. Door creatine te gebruiken worden jouw spieren een stukje sterker voor de volgende training. Creatine kan dus jouw prestaties op een positieve manier beïnvloeden.

BCAA

De afkorting BCAA staat voor ‘Branched Chain Amino Acids’. Kortom aminozuren met vertakte ketens. BCAA heeft haar naam te danken aan de unieke moleculaire structuur.

BCAA is, samen met valine, leucine en isoleucine, een essentiële aminozuurgroep. Het is dus belangrijk dat we dit binnen krijgen via voeding, omdat ons lichaam niet voldoende aanmaakt. Uit onderzoek bleek dat BCAA helpt bij het verschuiven van de eiwitbalans. Daarnaast draagt het bij aan een beter spierherstel en wordt de afbraak van spieren vertraagd.