Ben je aan het diëten of merk je dat je lichaam een tekort heeft aan bepaalde vitamines en/of mineralen? Dan kan het gebruik van supplementen de juiste keuze zijn. Met supplementen kun je jouw lichaam geven wat het nodig heeft en zal je ervoor zorgen dat er geen tekort meer ontstaat. Er bestaan verschillende soorten supplementen en daardoor is het soms even zoeken welk supplement het meest geschikt is voor je lichaam. Het is daarom belangrijk om jezelf vooraf goed te laten informeren en in te lezen. Wij nemen graag een aantal tips met je door waar je rekening mee moet houden als je supplementen aan wilt schaffen.

Kijk naar de prijs kwaliteit verhouding

Voordat je een supplement aanschaft is het belangrijk om goed te kijken naar de prijs kwaliteit verhouding. De prijs moet passen bij de kwaliteit die je krijgt. Dit is erg belangrijk om goed te vergelijken en in de gaten te houden.

Dure supplementen hoeven namelijk niet altijd veel beter te zijn dan een goedkoop supplement. Soms zijn de goedkopere versies veel beter dan een duur supplement. Door goed te prijs kwaliteit verhouding te vergelijken zal je ontdekken of je echt waarde voor je geld krijgt.

Is het gekozen supplement echt geschikt?

Als je graag supplementen wilt gebruiken is het belangrijk om te bepalen wat je lichaam nodig hebt. Je lichaam kan bijvoorbeeld behoefte hebben aan vitamine C, vitamine D, vitamine K of magnesium.

Er bestaan zoveel vitamines en mineralen die goed zijn voor ons lichaam. Stel je hebt vitamine C nodig voor de instandhouding van sterke botten en gezond kraakbeen. Je hebt dan een standaard vitamine C supplement, maar je hebt ook vitamine C supplementen met allerlei extra stofjes voor een nog uitgebreidere aanvulling.

Kijk goed wat je nodig hebt. Misschien heb je al die extra stofjes helemaal niet nodig en heb je aan een standaard vitamine C supplement genoeg.

Verkeerde supplementen kunnen negatief werken

Koop nooit zomaar het eerste en het beste supplement dat je tegenkomt. Als je namelijk supplementen inneemt die je lichaam niet nodig heeft kan dit zomaar verkeerd uitpakken. Dit kan een negatieve werking bieden en dit kan juist klachten veroorzaken die je eerder niet had.

Als je bijvoorbeeld te veel vitamine B inneemt kan dit leiden tot aantasting van het zenuwstelsel. Dit kan zorgen voor gevoelloosheid, tintelingen of ernstige zenuwpijn in de handen of voeten. Gebruik dus alleen supplementen als je zeker weet dat je lichaam dit nodig heeft.

Zorg er ook voor dat je altijd de juiste hoeveelheid binnenkrijgt en dat je dit niet overschrijdt.

Koop je supplementen online

Je kunt op meerdere manieren aan supplementen komen. Supplementen kopen is mogelijk bij de drogist, de apotheek of online. Als je niet veel tijd hebt om de deur uit te gaan is het online bestellen van supplementen erg eenvoudig.

Je kunt ze dan thuis af laten leveren en vaak past dit pakketje gewoon door de brievenbus, zodat je er niet voor thuis hoeft te blijven. Nog een voordeel van online bestellen is dat je direct reviews en recensies door kunt nemen.