Eiwitten zijn erg belangrijk in het dieet van bodybuilders en atleten, ze zijn voornamelijk nodig om spiermassa te helpen herstellen en opbouwen. Hierdoor heeft deze groep dagelijks, extra eiwitten nodig, die meestal uit supplementen worden gehaald. Een hele smakelijke manier om als bodybuilder of atleet je dagelijkse portie eiwitten naar binnen te krijgen, is middels de Smart Protein Mousse van Body & Fit.

Over Smart Protein Mousse

De traditionele mousse is een luchtig dessert, geincorporeerd met eiwitten, lucht en smaakstoffen, zoals chocola, vanilla, mint en fruitsoorten. Zoals we dat gewend zijn van desserts, is de calorie waarde van deze mousse aan de hoge kant. Om ervoor te zorgen dat ook bodybuilders, atleten en anderen op een dieet, zonder schuldgevoel kunnen genieten van een lekker dessert zoals mousse, werd de Smart Protein Mousse ontwikkeld.

Het kenmerkende aan deze protein mousse is, het gehalte en de soort eiwitten. Smart Protein Mousse bevat calcium caseinaat en melkeiwitten, eiwitten die bekend staan als hoogwaardig en heel goed geschikt voor herstel en opbouw van spieren. Een ander, groot pluspunt is, dat deze mousse heel weinig vetten en suikers bevat: per serving van 30 gram, komt dat neer op ongeveer 2.7 gram suikers en 2.8 gram aan vet, tegenover een eiwitgehalte van 13 gram! Hiermee komt het calorie – gehalte per serving (van 30 gram) neer op ongeveer 106 Kcal.

Gebruik

Voor de variatie is Smart Protein Mousse te verkrijgen in 3 verschillende smaken: lemon cheesecake, cookies & cream en strawberry white chocolate. Voor de bereiding van je mousse, heb je 1 maatschep van de poeder nodig. Dit voeg je toe aan 200 ml water of melk. In een shakebeker schud je het tot er een gladde mousse ontstaat.

Tot slot

Ook de bodybuilder of atleet moet kunnen genieten van een heerlijk dessert zonder daarbij een overvloed aan calorieen naar binnen te gooien. Met dat in gedachten, ontwikkelde Body & Fit haar Smart Protein Mousse; een luchtig dessert, boordevol essentiele eiwitten, suiker en vetarm en binnen enkele minuten gereed. Een makkelijk tussendoortje voor een ieder die gezond wilt snoepen.