Een heftige gebeurtenis roept veel reacties op, zowel geestelijk als lichamelijk. Zo kun je last krijgen van angstgevoelens. Wanneer het onrustige gevoel te lang aanhoudt is het tijd om de huisarts te raadplegen. Hij schrijft je misschien het middel Oxazepam voor. Dankzij dit medicijn knap je binnen afzienbare tijd weer helemaal op.

Kalmte en rust

Angst wordt onder andere veroorzaakt door teveel prikkels in je hersenen. Daardoor kun je last krijgen van allerlei verschijnselen, zoals een gespannen gevoel en slapeloosheid Het middel Oxazepam doet deze verschijnselen voor langere tijd verdwijnen. Twee uur na het slikken van dit medicijn word je overvallen door een gevoel van kalmte en rust. Wanneer je het ’s nachts slikt val je als een blok in slaap. Overdag kun je eindelijk weer met een rustig gevoel in je lijf functioneren.

Effectief voor een kortere periode

Besef wel dat Oxazepam een effectief medicijn is voor een korte periode. Je mag het namelijk maar enkele weken slikken. Daarna dien je het medicijngebruik af te bouwen, om verslaving te voorkomen. Het is niet de bedoeling dat je ontwenningsverschijnselen gaat vertonen. In dat geval is het tijd om contact op te nemen met de huisarts. Hij of zij kan je ook verder helpen met het oplossen van eventuele psychische problemen.

Medicijn voor afkickverschijnselen

Stoppen met alcohol is niet voor iedereen gemakkelijk. De afkickperiode wordt voor velen als erg zwaar beschouwd. Oxazepam helpt je om de vervelende ontwenningsverschijnselen door te komen. Zo vermindert het vervelende klachten als overmatig zweten, trillen, angst en slapeloosheid.