Rode bieten poeder is één van de nieuwere superfood supplementen. Wederom een erg gezonde superfood die je aan elk voedingsschema zou kunnen toevoegen. Rode bieten poeder is rijk aan vele gezonde en voedingstoffen als vitamines, mineralen, kalium, magnesium, enzymen en antioxidanten. Vele sporters gebruiken de superfood ook voor het feit dat er vele natuurlijke voorkomende nitraten inzitten. Want een rode biet eten doe je natuurlijk niet dagelijks, een lepel van de rode bieten poeder geeft dezelfde voedingstoffen aan als één rode biet. Makkelijker kan het niet gemaakt worden.

De poeder kun je  gemakkelijk toevoegen aan kwark, je shake of smoothie maar ook gebruiken als poeder op desserts bijvoorbeeld. Kortom, het biedt biedt vele mogelijkheden.

Dagelijks wordt aanbevolen om een theelepel te nemen van deze superfood. Rode bieten poeder kan je namelijk beschermen tegen hoge bloeddruk, helpen de elasticiteit van bloedvaten behouden en verwijderen spataders. Ten slotte bevordert het je stofwisseling.