powerstrapsAls je begint met trainen zul je al snel merken dat je niet alleen je spieren belast, maar ook je handen. Er begint zich na een aantal trainingen al eelt te ontwikkelen op je handen. Bij het doen van zware oefeningen, vooral met een trekkende beweging kan het erg pijnlijk zijn.  De oplossing hiervoor kan zijn trainingen met powerstraps, fitnesshandschoenen of toch gewoon met de blote handen. Daarom lichten wij in dit artikel de drie mogelijkheden uit!

Trainen met fitnesshandschoenen

De afgelopen jaren zijn de fitnesshandschoenen erg populair geworden. Het grote voordeel aan fitness handschoenen is dat het je handen beschermt tegen het krijgen van eelt en het zorgt voor een betere grip. Als je een setje handschoenen wilt gaan kopen is het belangrijk dat je ze van stevig materiaal koopt. Je hebt ook goedkope handschoenen, maar deze zijn vaak na een aantal trainingen al kapot. Het is dus vooral belangrijk om stevige,sterke handschoenen aan te schaffen met een goede grip.

Trainen met powerstraps

Als je echt iets zoekt om je grip te verbeteren dan zijn powerstraps de beste oplossing. Vooral met het doen van zware deadlifts kunnen powerstraps er voor zorgen dat jij de barbell stevig in je hand vast blijft houden en deze niet weg glipt.
De straps zijn eenvoudig te dragen, je wikkelt ze om de stang heen en voert de oefening uit zoals je normaal gesproken zou doen. Je zult meteen het verschil merken.

Blote handen

Toch blijft de populairste manier om te trainen met de blote handen. Dat is niet heel gek want je hoeft hier helemaal niets voor aan te schaffen. Ook is het voordeel dat als je gewend bent met je blote handen te trainen je je geen zorgen hoeft te maken dat je iets vergeet als je naar de sportschool gaat.

Kortom er zijn drie verschillende mogelijkheden die je kunt gebruiken bij het trainen. Wat het beste is is niet zo eenvoudig te zeggen, omdat het een erg persoonlijke keuze blijft. De powerstraps en handschoenen kost niet erg veel geld, je zou ze dus  kunnen aanschaffen en kijken hoe het bevalt. Als je liever geen geld uitgeeft voordat je het zeker weet dan kun je ook aan iemand in de sportschool vragen of je de handschoenen of powerstraps een keer mag lenen. Na het doen van een oefening kun jij er achter komen welke manier het beste bij je past!