Pre – workout supplementen zijn deze dagen erg in trek, aangezien het de prestatie tijdens de training helpt verbeteren. Helaas zijn ze niet allemaal van goede kwaliteit; schadelijke ingredienten, onjuiste doseringen en verkeerde productinformatie, om er een paar zaken te noemen. Een pre – workout supplement die rekening houdt met al deze aspecten en daardoor erg populair is, is Poison V2 van XXL Nutrition.

Over Poison V2

Alhoewel een opmerkelijke naam, is Poison V2 niets anders dan een krachtige pre – workout supplement, die vanwege haar werking, een bestseller is in de U.K. Het supplement bevat een aantal ingredienten, die gezamelijk voor het gewenste effect zorgen.

Een zo een ingredient is Beta Alanine. Het is een aminozuur welke in combinatie met histidine, het dipeptide carnosine vormt. Carnosine zorgt er op zijn beurt voor, dat melkzuurvorming in spieren tijdens een workout wordt gereduceerd. Dit verhoogd spierfunctionaliteit.

Het tweede belangrijke ingredient in Poison V2 is L- citrulline malaat; een ander aminozuur die na supplementatie, door het lichaam wordt omgezet in L – arginine. Dit zorgt ervoor dat sporters minder snel vermoeid raken; het uithoudingsvermogen krijgt als het ware een boost.

Poison V2 bevat verder Alpha – Ketoglutarate (AKG), waarvan bekend is, dat het in combinatie met andere supplementen zorgt voor verbeterde zuurstofopname en afname van de melkzuurvorming tijdens een workout.

Om de supplementatie compleet te maken, bevat Poison V2 ook vitaminen B6 & C, caffeine, taurine, niacine, natuurlijke kleurstoffen en sucralose als zoetstof.

Gebruik en dosering

Poison V2 werkt met shots van 6, 12 en 18 gram. Het is de bedoeling dat je deze shots, 20 – 30 minuten voor een workout in water oplost en inneemt. Vanwege de krachtige werking, is het sterk aangeraden om de aanbevolen doseringen nooit te overschrijden. Van belang is ook, dat je eerst nagaat, welke dosering het best bij je past; bekijk de gebruiksaanwijzingen op de verpakking en vraag je trainer eventueel naar advies.

Tot slot

Dat supplementatie ook tijdens een workout een actieve rol speelt, merk je vooral aan pre – workout supplementen. Poison V2 is daar een goed voorbeeld van; met een groot aantal, belangrijke ingredienten zoals Beta Alanine en AKG, garandeert het een krachtige uitwerking en voldoende uithoudingsvermogen tijdens de workout.