Doe je veel aan fitness, maar heb je tijdens trainingen weinig energie? Er kunnen diverse redenen aan ten grondslag liggen dat je zo weinig energie hebt. Misschien ben je overtraind. In dat geval raden we je aan om een tijdje rust te houden. Het kan ook zijn dat je niet voldoende van te voren hebt gegeten en te veel van jezelf verlangt. Om tijdens een training voluit te kunnen gaan is het handig als je gebruik kunt maken van pre-workout supplementen.

Supplementen om je uithoudingsvermogen te verbeteren

Supplementen zijn wat anders dan doping. Vrijwel alle supplementen die er in Nederland te verkrijgen zijn, zijn niet gevaarlijk voor je lichaam. Doping kan wel gevaarlijk zijn voor je lichaam (op lange termijn). Verbeter je uithoudingsvermogen met supplementen en je zult merken dat je tijdens trainingen veel meer aan kunt en dus beter kunt presteren. Dankzij het gebruik van supplementen kun je jouw energieniveau op een dusdanig niveau houden dat je tijdens trainingen beter presteert. Naast de pre-workout artikelen heb je ook intra-workout supplementen. Deze kun je tijdens de training nemen en verdeeld over de training neem je een aantal slokjes.

Als je gaat zoeken op dit soort supplementen vóór trainingen, dan zul je er veel tegenkomen. Op het internet zijn er immers tal van sites te vinden waar je allerlei fitness gerelateerde artikelen kunt kopen. Niet allen supplementen voor je uithoudingsvermogen, maar ook supplementen voor het sneller herstellen van je spieren. Denk aan wei-eiwit met aminozuren of creatine. Dit soort supplementen kun je ook overwegen.