Vermoeiend om eerst naar de huisarts te moeten voor een recept. Dan naar de apotheek om het recept af te geven. En wellicht ook wachten op de medicijnen. Zonder een recept hoef je niet naar de dokter maar moet je toch uit huis. Het kan wel sneller en gemakkelijker door je medicijnen te bestellen via een online apotheek. Kun je dit wel voor alle medicijnen doen? Kun je gewoon op elke online medicijnen aanbieder vertrouwen?

Betrouwbare online apotheek

Het is belangrijk dat je je medicijnen bestelt en koopt via een betrouwbare aanbieder online. Onbetrouwbare websites bieden nepmedicijnen aan die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Wil je bijvoorbeeld het slaapmiddel zolpidem kopen en krijg je een nepmiddel toegeleverd? Dan zal het je niet helpen met je slapeloosheid. Hoe weet je dat de aanbieder betrouwbaar is? De aanbieder toont op zijn website het Europese logo voor internetmedicijnen. Tevens heeft de aanbieder zich geregistreerd bij het Ministerie van Volksgezond, Welzijn en Sport. Dit is na te gaan via de website van het ministerie.

Met recept

Er zijn medicijnen die je verplicht moet kopen met een recept van de huisarts of specialist. Ook dit is online te doen. De online apotheek biedt de mogelijkheid voor het uploaden van een scan van het recept. En zij zorgen voor de rest. Voor dat je het weet, wordt er op je voordeur geklopt. En ben je in het bezit van je medicijnen. Zonder een stap buiten het comfort van je huis te hoeven zetten.

Zonder recept

Bij medicijnen die je kunt bestellen zonder recept gaat het nog sneller. Het enige wat je moet doen is een betrouwbare online apotheek vinden. Je bestelt het medicijn dat je nodig hebt en het wordt geleverd. Op deze manier kun je bijvoorbeeld het medicijn temazepam kopen online zonder recept. En ben je snel van je slaap- of psychoseproblemen afgeholpen. Heb je twijfels over de werking en bijwerkingen? Zoek het advies op jouw huisarts of jouw apotheek. Neem de bijsluiter ook goed door.

Uiteindelijk komt het bij het bestellen van medicijnen via een online apotheek erop neer dat je een eerlijke online apotheek vindt. Deze moet voldoen aan enkele voorwaarden zoals het Europese logo voor internetmedicijnen op de website. En geregistreerd staan bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dan kun je gerust online bestellen.