Gezond eten willen we allemaal, de tijd er voor vrij maken is voor vele echter erg lastig. Een goede oplossing hiervoor zijn de zogenaamde maaltijdboxen. Een maaltijdbox is een doos met verse en gezonde ingrediënten. Deze wordt iedere week aan huis geleverd met gevarieerde recepten. Hierdoor wordt het eten nooit saai en is het stukken makkelijker om gezonde voeding binnen te krijgen.

In dit artikel zullen wij jou meer informatie geven over de maaltijd boxen die beschikbaar zijn. Daarnaast beschrijven we ervaringen en zullen we de boxen vergelijken.

Over de maaltijdboxen

FoodboxDe boxen zijn de afgelopen maanden enorm populair geworden in Nederland. Het eerste bedrijf dat hier groot mee is geworden is het bedrijf HelloFresh. Inmiddels zijn er vele andere concurrenten bij gekomen. Zo is zelfs de Albert Heijn als eerste supermarkt de foodboxen branche in gestapt.  Ook andere supermarkten gaven aan de ontwikkelingen nauw te volgen. Dankzij deze concurrentie is er wel een verbetering in het aanbod te zien. Ook de prijzen blijven daarnaast zeer scherp.

Vaak worden deze boxen in de vorm van een flexibel abonnement aangeboden. Dit houd in dat het een abonnement is, maar dat deze eenvoudig te wijzigen is. Stel je bent op vakantie of je wilt een week zelf koken, dan kun je dit eenvoudig aangeven bij de aanbieder. Ook als je het abonnement wilt stopzetten kan dit vrij flexibel. We zullen nu even de drie populairste maaltijdboxen van dit moment nader toelichten.

HelloFresh Maaltijdboxen

Familybox hellofreshHelloFresh is de meest vooruitstrevende aanbieder van foodboxen. Het bedrijf is onderdeel van Rocket Internet, die bekend is van Zalando.nl. Hello Fresh heeft veruit het grootste aanbod van maaltijden. Zo kun je kiezen tussen vegetarische maaltijden, een fruitbox, drie of vijf dagen per week en van 1 tot 6 personen. Op het internet zijn er ook vele positieve ervaringen over dit bedrijf te vinden. De maaltijden zijn er gevarieerd en de prijzen worden scherp gehouden. Daarnaast biedt deze aanbieder altijd een korting aan, aan nieuwe klanten.

HelloFresh voordelen

 • Ruim assortiment maaltijdboxen (grootste aanbod van Nederland)
 • Zowel flexibel abonnement als een proefbox beschikbaar
 • Recepten in 20 tot 30 minuten te bereiden
 • Gevarieerd en gezond eten
 • Ingrediënten zijn vaak biologisch
 • Scherpe prijzen
 • Ook beschikbaar voor slechts een persoon

Bekijk voor meer informatie over deze maaltijdbox HelloFresh.nl

Mathijs Maaltijdbox

Mathijs-familie-maaltijdbox-grootMathijs Maaltijdbox is de maaltijdenbox van televisie kok Mathijs Vrieze. Net als bij de andere boxen zit deze vol met gezonde ingrediënten waarmee er een complete maaltijd bereid kan worden. Een box van Mathijs is goed voor drie keer per week. De andere dagen zal je dus nog steeds boodschappen moeten oen of buiten de deur moeten eten. Hier is bewust voor gekozen zodat jij nog gevarieerder blijft eten. Bij Mathijsmaaltijdbox.nl heb jij de keuze tussen de variatiebox en de familiebox.

Gezinnen met kinderen vinden het vaak lastig om eten op tafel te zetten dat gezond is en lekker is voor kinderen en volwassene. Hierdoor is een team van experts wekelijks bezig om de lekkerste recepten te verzinnen. De boxen zijn verkrijgbaar voor 2 personen en 4 personen.

Mathijs Maaltijdbox voordelen

 • Keuze uit twee verschillende boxen
 • Gezonde en gevarieerde maaltijden
 • Zoveel mogelijk ingrediënten biologisch
 • Makkelijke recepten, binnen 20 tot 30 minuten te bereiden
 • Drie keer per week geen boodschappen meer doen
 • Flexibele levertijd

Bekijk deze box op Mathijsmaaltijdbox.nl  en ontvang direct 15 euro korting op je eerste maaltijdbox.

AH Allerhandebox maaltijdbox

Ah allerhande box 2 personenDe Albert Heijn is de allereerste supermarkt die zich op de maaltijdboxen markt stort. Dit hebben ze meteen met een groot succes gedaan, want de boxen zijn enorm populair in Nederland. In tegenstelling tot de aanpak van andere aanbieders waarbij je een flexibel abonnement moet afsluiten heeft de Albert Heijn er voor gekozen om ze los aan te bieden. Hierdoor kun jij zelf bepalen wanneer jij de box wilt hebben en wanneer niet.

Net als de andere foodboxen is de AH box voorzien van gezonde ingrediënten en wordt deze geleverd met eenvoudige recepten. De maaltijden zijn ook in 20 tot 30 minuten klaar te maken. Je hoeft hier absoluut geen chefkok voor te wezen.

Misschien wel het grootste voordeel van deze box is dat jij het kunt combineren met je normale boodschappen. Ook al is de maaltijdbox goed voor drie maaltijden, de andere boodschappen kun jij op hetzelfde moment mee laten bezorgen. Zo hoef jij nooit meer boodschappen te doen en zal alles worden thuis bezorgd. Op het internet zijn er vele ervaringen te lezen over deze box. De Allerhande Box ervaringen zijn doorgaans positief. We zullen de voordelen van deze box nog even in het kort benoemen.

Allerhande Box voordelen

 • Geen abonnement, maar losse aankoop
 • Verse en gezonde ingrediënten
 • Snel te bereiden
 • Vernieuwende recepten
 • Flexibele bezorgtijden
 • Laat het bezorgen in combinatie met je boodschappen
 • Op te halen in een Albert Heijn bij jou in de buurt

Bekijk de box op AH.nl 

Overige maaltijdboxen

De eerder genoemde maaltijdboxen zijn veruit het populairst op dit moment. Ook zijn de keuze mogelijkheden hier groter mee. Toch zijn er ook nog vele andere aanbieders van foodboxen. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet:
https://marleyspoon.nl/
https://beebox.nl/
http://streekbox.nl/
https://www.dekrat.nl/
https://www.foodwelove.nl/

Hoe vind je de box die bij jou past?

Nu je weet dat er tegenwoordig zoveel aanbieders zijn, is het lastig om te ontdekken welke box er bij jou past. Een gezin met jonge kinderen die vegetarisch zijn hebben een andere box nodig dan een stelletje die gek zijn op vlees en vis. Nu zou je alle aanbieders langs kunnen gaan om een kijkje te nemen op hun website. Dit is erg tijdrovend, het is eenvoudiger om gebruik te maken van een Maaltijdboxen vergelijker. Op de website van maaltijdboxen.net kun je eenvoudig jouw criteria samenstellen en binnen enkele seconde de box vinden die bij jou past.
Selecteren kan op de volgende punten:

 • Aantal personen
 • Inhoud van de box
 • Flexibel abonnement of los
 • Aantal maaltijden

Door hier slim gebruik van te maken, vind jij direct de box die bij jou past.

Korting op foodboxen

KortingscodesHet lijkt er op dat de markt van foodboxen op dit moment wordt verdeeld. De aanbieders proberen allemaal klanten aan hun te binden. En hoe lok je een klant beter dan door gebruik te maken van een welkoms korting? Momenteel ontvang jij een welkomskorting bij de volgende aanbieders:
HelloFresh
Mathijsmaaltijdbox.nl

De korting die je krijgt is alleen voor nieuwe klanten, het is dus maar eenmalig te gebruiken. Maar mocht je er voor kiezen om een flexibel abonnement te nemen kun je leuk besparen dankzij deze korting.

 

Wij zijn benieuwd, wat vind jij van het maaltijdbox-concept? Deel je ervaringen en laat een reactie achter!