We leven in een tijd waar veel geconsumeerd wordt, eigenlijk meer dan nodig. Op iedere hoek van de straat is tegenwoordig wel een snackbar, shoarmazaak of andere eetgelegenheid te vinden. Zeker in de stad zijn de opties talrijk om even snel de honger te stillen, bijvoorbeeld tijdens een dagje shoppen. Ook onderweg zijn er veel mogelijkheden om even snel wat te eten. Denk alleen al aan de vele McDonalds vestigingen die handig vlak bij de snelwegen Mc Drive vestigingen hebben geplaatst. Daarnaast kun je tegenwoordig bij ieder tankstation langs de snelweg van alles kopen om te eten of te drinken. Even uitrusten na een lange autorit, broodje en een kop koffie en we kunnen er weer tegenaan. Maar we weten natuurlijk allemaal, dat al die fastfood niet al te gezond is en zeker niet goed voor de lijn.

Overgewicht door verkeerd en te veel eten

De combinatie van te weinig bewegen en te veel eten, vooral ook te vet eten, zorgt ervoor dat we te zwaar worden. We krijgen dan dus meer calorieën binnen dan we verbruiken en krijgen dan last van overgewicht. Overgewicht heeft nadelige gevolgen voor onze gezondheid, onze gewrichten slijten sneller, maar vooral de risico’s op hart en vaatziekten nemen toe als we te zwaar worden.

Afvallen door sporten en minder eten

Een hele eenvoudige manier voor het kwijtraken van overgewicht is natuurlijk door minder te gaan eten, in combinatie met gezonder eten. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want de verleidingen in ons alledaags leven zijn groot. Ook sporten zoals hardlopen en fitnessen zorgen ervoor dat we afvallen omdat we dan extra calorieën verbranden. Op die manier kunnen we goed op gewicht blijven en toch af en toe lekker eten. Want ten slotte is het leven natuurlijk ook bedoeld om te genieten, nietwaar?

Maagballon laten plaatsen

Een maagballon is een tijdelijke oplossing en dient als ondersteuning om gewicht te verliezen. De maagballon is een soort zachte ballon die via de mond en slokdarm ingebracht wordt in de maag. Het hongergevoel neemt daardoor af waardoor je dus minder behoefte hebt om te eten. Een maagballon is een veilige methode om de maaginhoud snel en aanzienlijk te verkleinen. Het voordeel is dat men geen operatie hoeft te ondergaan en de maagballon dus snel kan worden ingebracht.
Het lichaam heeft ongeveer een week nodig om aan de maagballon te wennen. Die periode kan gepaard gaan met misselijkheid, braken en krampen in de maag. Het is dan ook verstandig om die week vrij te nemen en rustig aan te doen om goed door die eerste periode heen te komen.