Lijnzaad behoort misschien wel tot een van de populairste superfoods in Nederland, er bestaan drie varianten lijnzaad dat is namelijk gebroken, ongebroken en in de vorm van olie. Voor welke variant je ook gaat, het brengt bijna dezelfde voordelen met zich mee.

De voordelen van Lijnzaad

Er zijn een aantal gezondheidsvoordelen voor wie lijnzaad neemt:

  • 25% voedingsvezels
  • Bevat omega-3 vetzuren
  • Vitamine B1 en B2
  • Geeft een verzadigd gevoel
  • Kan de stoelgang ondersteunen

Het gebruik van deze superfood

Als je voor de gebroken of de ongebroken variant gaat wordt het aangeraden om een a twee eetlepels per dag te nemen. Je kunt het verwerken door je ontbijt, door een salade, groene smoothies, kwark en natuurlijk kun je het ook gewoon door slikken. Voor de olie geldt een zelfde dosering, let er op dat je de olie niet verwarmt of gebruikt om iets in te bakken. Ook al doet de naam vermoeden dat je er in kunt bakken, doe dit niet door het opwarmen verliest de lijnzaad olie een groot deel van de gezonde voedingsstoffen.

Waar kun je lijnzaad kopen

Een aantal jaren geleden kon je vrij moeilijk aan lijnzaad komen, het was alleen te koop bij de speciale natuurwinkels. Sinds superfoods enorm populair geworden zijn is het lijnzaad vrijwel overal te koop. In de meeste supermarkten kun je wel gebroken, ongebroken of de olie kopen. Daarnaast kun je ook nog eens online gemakkelijk het zaad bestellen. Bekijk onze vergelijker om eenvoudig de voordeligste aanbieder te vinden.