Spiermassa is erg belangrijk voor elke bodybuilder. Men doet er daarom de nodige moeite voor, om deze op te bouwen: gezond eten, streng trainingsregime en van tijd tot tijd, aanvullende supplementen. Een zo een supplement is L – Tryptofaan van XXL Nutrition.

Over L – Tryptofaan

L – tryptofaan is een essentiële aminozuur. Het lichaam heeft deze aminozuren nodig voor de opbouw van eiwitten. Essentieel betekent dat ons lichaam zelf geen L – tryptofaan kan aanmaken, wij moeten het via voeding naar binnen krijgen. Bodybuilders kunnen vaak niet voldoende van dit aminozuur uit voedsel alleen halen. Supplementeren is daarom nodig. Welke rol speelt L – tryptofaan nu in de vorm van supplement?

L – tryptofaan wordt in verband gebracht met serotine, een neurotransmitter die enkele belangrijke functies vervuld in het lichaam. Een tekort aan serotine brengt logischerwijs negatieve effecten teweeg; problemen bij de vertering, verslechterde nutrienten opname en gewichttoename. Deze combinatie van gezondheidsproblemen zorgt er uiteindelijk voor dat jouw trainingsregime geen gewenste resultaten meer zal opleveren, je zult in tegendeel juist aankomen.

L – tryptofaan wordt door het enzym tryptofaan hydroxylase omgezet naar een precursor van serotine, welke uiteindelijk weer wordt getransformeerd tot serotine. Hierdoor blijft het serotine gehalte in het lichaam op peil.

Behalve de actieve stof L – tryptofaan, bevat het supplement ook vitaminen B6 en B3.

Gebruik en dosering

L – tryptofaan komt in de vorm van capsules, waarvan je dagelijks twee (2) nodig hebt. Het wordt aangeraden om deze capsules vlak voor het slapengaan, zonder andere voedingsmiddelen in te nemen. Dit garandeert maximale opname van het supplement, aanwezigheid van andere aminozuren verhinderd namelijk de opname van L – tryptofaan. Capsules kun je bijvoorbeeld wel met een glas water of sap innemen. Zorg er verder voor, dat aanbevolen doseringen niet overschreden worden.

Tot slot

Spiermassa opbouwen is een enorme uitdaging en niet voor iedereen weggelegd. Het zou daarom zonde zijn van al die moeite, als je geen baat hebt aan een trainingsregime, vanwege onderliggende gezondheidsproblemen, veroorzaakt door een tekort aan serotine in het lichaam. Dit tekort is makkelijk en voordelig op te heffen met een L- tryptofaan supplement van XXL Nutrition.