Snel gewicht kunnen verliezen is niet gemakkelijk. Mensen zijn continue op zoek naar hulpmiddelen die hen kan helpen om hun snel een paar kilo’s af te vallen. Het resultaat van dit, is dat ze iets gebruiken dat niet bepaald goed voor hen kan zijn. Of ze gebruiken het op een verkeerde manier dat alleen negatieve gevolgen voor ze kan hebben. Shakes zijn een goed voorbeeld hiervan. De kilo’s vliegen ervan af, maar gebeurt dat wel op de juiste manier?

Men gebruikt shake diëten omdat ze denken dat ze dan op een gezonde manier afvallen, maar dat is niet altijd het geval. Een shake dieet wordt gebruikt als vervanging voor een maaltijd. Een voordeel van dit, is dat dit goed uitkomt voor mensen met een drukke schedule. Je pakt je shake en je bent op weg, maar ze zijn niet genoeg om je honger te stillen. Men gaat dan ’s avonds flink eten om hun honger te stillen en dan verlies je helemaal geen gewicht.

Tevens zien we dat je niet genoeg voedingstoffen in je lichaam krijgt. Je krijgt weinig of geen koolhydraten naar binnen en als gevolg heeft je lichaam een tekort aan vitaminen, mineralen, voedingsvezels, vitamine B1 en B2, enz. Dit zorgt voor een slechte spijsvertering dat voor constipatie kan zorgen. Zo een dieet is niet lang vol te houden en wanneer je dan stopt, ga je weer terug naar je voormalige gewicht. We zien ook dat kauwen heel belangrijk is. Wanneer je eten aan het kauwen bent, helpt het om je voedsel te verteren en zijn de spieren in je kaken goed aan het bewegen.

Een shake werkt dus niet als een maaltijdvervanger. Een gezonde dieet is veel beter dan shakes als vervanging te gebruiken. Het is beter om een gezonde eetpatroon te hebben en dan af en toe een shake te drinken die je kan helpen gewicht te verliezen. Als je op een gezonde manier wilt afvallen en ervoor wilt zorgen dat de resultaten een tijdje blijven, dan is dit de juiste manier om dat te doen.