Aminozuren spelen ook een grote rol wanneer je aan fitness doet. Wanneer het om BCAA’s gaat kun je geen betere kwaliteit wensen dan iBCAA, instant BCAA.

Body en Fit IBCAA

BCAA’s worden gebruikt als aan de herstelling van je lichaam. Ook helpt het je wanneer je glycogeenvoorraden zijn uitgeput. Verder geven Aminozuren je energie die je kunt gebruiken tijdens het sporten. BCAA’s worden meteen in je lichaam opgenomen. Het wordt ook wel beschouwd als ‘super aminozuren’.

De voordelen van iBCAA:

  • Het bevat natuurlijke vegan BCAA’s. Ze worden natuurlijk gewonnen uit plantaardige bronnen. Het is dus geschikt voor vegetariërs en veganisten.
  • Je kunt het oplossen in koud water.
  • Je hoeft je geen zoren te maken over de smaak. Het is niet bitter en je kunt het in verschillende smaken krijgen.
  • Het is suikervrije en bevat geen toegevoegde suikers
  • Het geeft je Leucine, Isoleucine en Valine. Enzymen die het menselijk lichaam niet bevatten.

Leucine speelt een belangrijke rol bij het spierwitsynthese en vermindert de afbraak van spiereiwitten. Er wordt gezegd dat Isoleucine en Valine de opname van Leucine verbetert.

Gebruik en dosering

IBCAA heeft de optimale verhouding van Leucine, Isoleucine en Valine. Namelijk 2:1:1.

De ideale tijden wanneer je BCAA’s moet innemen zijn tijdens en na het trainen. Je gebruikt het door 2 maatschappen iBCAA (10 gram) te mengen met 350 ml water. Je moet deze dosering niet overschrijden. Als je dat doet zal het geen negatief effect hebben.

Je kunt IBCAA krijgen in verschillende smaken: Natural, Watermelon, Blueberry, Raspberry, Fruit Punch en Orange & Mango. Natural bevat 100% iBCAA en de smaken bevatten 94% IBCAA. Ze zijn op smaak gebracht met natuurlijke smaakaroma.

Er bevindt zich Allurarood als kleurstof in IBCAA en dat kan een negatieve effect uitoefenen op de activiteit en oplettendheid van kinderen. Dus hou het buiten bereik van jonge kinderen.